Po nastopu si je pevec vzel čas za avtograme. Foto: MMC RTV SLO
Po nastopu si je pevec vzel čas za avtograme. Foto: MMC RTV SLO
Omar Naber
Pevec se je Trkaju na odru pridružil trikrat. Foto: MMC RTV SLO

Repal? To ni nikoli bila moja blazna želja, ampak sem prepričan, da bi kaj šlo skozi."

Omar o repanju

Festivalsko ozračje v Vinici je privabilo tudi nekatere glasbenike, ki so navdušeni predvsem nad tridnevno glasbeno ponudbo. Takšen je tudi zmagovalec Bitke talentov in predstavnik Slovenije na Evroviziji leta 2005.

Prvi dan Schengenfesta je kot gost presenečenja raperja Trkaja med mlajšimi obiskovalkami kar završalo, naslednji dan pa se je pomešal med obiskovalce in ga spremljal skupaj z njimi. MMC ga je ujel takoj po nastopu s Trkajem in ga med drugim povprašal o nastajanju nove plošče.


Kaj je tisto, kar vaju s Trkajem povezuje v dobrih in slabih časih?
Midva se poznava od otroških nog. On je mene spodbujal od nekdaj in tudi jaz njega. Potem pa ko sva oba "uspela", sva bila še bolj povezana, ker sva se spodbujala. Jaz sem mu naredil dva refrena in tudi odpel vokale. On pa je meni naredil par skladb oziroma sva jih skupaj, tako da je najino sodelovanje, moram priznati, kar plodno. Sem zelo vesel, da z njim sodelujem in prijateljujem.

Trkaj se je na zadnjem albumu dotaknil predelave zimzelenih uspešnic. Imata v načrtu tudi kakšno predelavo kakšne tvoje pesmi?
Konkretnega dogovora o tem še ni bilo, ampak se zna zgoditi, da bova v kratkem še sodelovala. Ne vem, če ravno v duetu, ampak v vsakem primeru, glede na to, da je bilo to najino sodelovanje vedno plodno, se zna še kaj izcimiti iz tega.

Bi sam kdaj prejel z mikrofon v snemalnem studiu in repal?
Repal? To ni nikoli bila moja blazna želja, ampak sem prepričan, da bi kaj šlo skozi. Ker imam nekaj skladb, ki niso ravno rap, ampak bi lahko bile.

Kako napreduje plošča?
Nastaja in lahko zagotovim, da bo zunaj oktobra. Lahko pa že danes zag otovim, da bo to skupek mojih najboljših avtorskih del. Projekta smo se zelo previdno lotili in za moje pojme bo to odlična plošča.

V kater žanr se bo plošča bolj nagibala? Bo šlo za bolj udarne ritme ali morda balade?
Bomo še videli, to je odvisno tudi od končne produkcije. To bo zelo Omar plošča, v mojem stilu. Prevladovala bo sama pozitivna energija. Lepe in originalne melodije.

Incident z mladenko v enem izmed ljubljanskih klubov še vedno odmeva v javnosti. Kaj se dogaja v ozadju?
Tega pa žal ne smem komentirati.

Repal? To ni nikoli bila moja blazna želja, ampak sem prepričan, da bi kaj šlo skozi."

Omar o repanju