Steven je bil že prejšnji mesec prisiljen odpovedati cel niz koncertov, saj si je poškodoval nogo med skakanjem po odru na nekem nastopu. Foto: EPA
Steven je bil že prejšnji mesec prisiljen odpovedati cel niz koncertov, saj si je poškodoval nogo med skakanjem po odru na nekem nastopu. Foto: EPA
Steven Tyler
Uspešno okrevanje, Steven. Foto: EPA

Pevec rocklegend, 61-letni Tyler, se je neslavno in prav nič zvezdniško "zvrnil" z odra petega avgusta med koncertom v Južni Dakoti, ko je želel občinstvo animirati z nekaj plesnimi koraki v slogu Michaela Jacksona. Zmanjkalo mu je ravnotežja in v hipu je pristal na tleh ob odru. Padec sploh ni bil nedolžen, saj si je rocker zlomil ramo, z 20 šivi pa so mu morali oskrbeti tudi rano na glavi.

Tistega koncerta je bilo konec, zdaj pa je zdravnik odločil: Steven mora počivati še nekaj tednov, zato je "špasa" konec, turneja mora biti odpovedana.

"Z besedami ne moremo opisati žalosti, ki jo čutimo ob tej novici," je bil čustven kitarist Joe Perry, ki se je ob tem zahvalil vsem zvestim poslušalcem in jim obljubil, da se bo "stroj Aerosmithov spet kmalu zagnal".

"Nisem želel pobegniti z odra"
Predtem se je oglasil tudi "krivec" za odpoved, Steven Tyler, ki se je vsem zahvalil za pomoč, vključno z voznikom helikopterja in zdravniki, ki so "ga rešili, preden bi izkrvavel".

Pojasnil je, da je na "usodnem" koncertu zaradi neviht zmanjkalo elektrike, zato je želel med prekinitvijo zabavati množico. "Niti pomislil nisem, da bi se 'naredil rockzvezdnika', izginil z odra in na toplem čakal, da bi tehnika znova začela delovati. Želel sem biti na odru in 'žurati' z množico še naprej."

V nesreči pa je našel tudi pozitivno stvar: "Če pogledam na ta dogodek z druge strani, ugotovim, da po nekaj tisoč nastopih v živo to, da sem z odra padel le štirikrat, niti ni tako slabo."