Eva Černe je občinstvo prepričala s skladbo Vrti se v ritmu, zdaj pa se nagradi odpoveduje. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Eva Černe je občinstvo prepričala s skladbo Vrti se v ritmu, zdaj pa se nagradi odpoveduje. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

Čeprav Černetova ni avtorica glasbe, kot prijaviteljica pravno odgovarja za celotno skladbo. To je njena osebna odločitev.

Za očitke je, kot je dejala, izvedela iz medijev. Po ogledu spornega posnetka je tudi sama ugotovila, da je bil refren pesmi, ki jo je zanjo napisal Rok Golob, že uporabljen leto prej, in sicer za promocijo operacijskega sistema Windows 8 podjetja Microsoft.

Ker kot prijaviteljica skladbe na tekmovanje odgovarja za ravnanje celotne ekipe, ki je sodelovala pri nastanku in izvedbi skladbe, se je odločila, da sprejme zanjo bolečo odločitev. Kot je zapisala v izjavi, se je odločila po načelu, da je treba odločitve sprejemati "glede na to, kaj je prav in kaj ni".

Lanska pravila tekmovanja za Slovensko popevko ne predvidevajo odvzema nagrade, zato je Černetovi ne bi odvzeli, pravijo na RTV Slovenija. Nagrade občinstva za lansko tekmovanje ne bodo podelili nikomur, saj, kot so zapisali, "ne vedo, kako bi se glasovi razporedili v primeru, če te skladbe na tekmovanju ne bi bilo".

Černetovo je za svojo favoritinjo izbralo občinstvo prek telefonskega glasovanja. Po presoji žirije je sicer slavil Andraž Hribar s pesmijo Po čem diši ta dan.