Kaj še lahko pokaže Eva Boto? Foto: Žiga Culiberg
Kaj še lahko pokaže Eva Boto? Foto: Žiga Culiberg
Misija Evrovizija
V igri za vozovnico na izbor za pesem Evrovizije ostajajo še Eva Boto, Nika Zorjan in dvojčici Eva in Nika Prusnik. Foto: Žiga Culiberg
Eva Boto o evrovizijski želji

"Zakaj bi si želela nastopiti na Evroviziji? Da pokažem ne samo Sloveniji, ampak tudi Evropi, kaj Slovenija zmore. In tudi to, da ne bi bila Tina Maze edina Korošica, ki bi Slovenijo predstavljala tudi v Evropi," je odločna Eva.

Dela, vloženega v nedeljske nastope, je, kot trdi sama, veliko: "V bistvu je kar veliko dela vloženega v to. Namreč v urnik moraš vplesti še šolo in petje. Toda vse se da, če si le organiziraš čas in vse ostalo." Še sama se sprašuje včasih, kako ji uspe, da uskladi vse obveznosti ter sprocesira vso pridobljeno novo znanje in dogajanje okoli nje. "Pač, nekako spontano. Vse postopoma," pove umirjeno Eva.

V prihodnjih dneh vam bomo podrobneje predstavili tudi razmišljanja:
- Eve in Nike Prusnik,
- Nike Zorjan.

"Od mene ste pravzaprav že videli vse, kar je možno. Vse zvrsti. Zdaj pa je vse le še na interpretaciji. Moji napori so usmerjeni k temu, da bo še boljša, kot je," že z besedami kaže svojo usmerjenost k perfekcionizmu Eva. Njena najljubša skladba, ki jo je do zdaj predstavila gledalkam in gledalcem Misije Evrovizije je bila balada iz zadnje tekmovalne nedelje What a Feeling (ki jo je v originalu za potrebe filma Flashdance zapela Irene Cara). "Se mi zdi, da mi je prav sedla. Ne vem, zdi se mi, da se lahko prav vživim v balade in ta občutek," je z žarečimi očmi pripovedovala Eva.

Spremljajte Misijo Evrovizijo tudi na:

- Facebooku,

- Twitterju,

- uradni spletni strani.

A ne le skladba, precej drugačen je bil tudi njen videz. "Bilo je precej drugače, ker nisem bila več v črnem, ampak v vseh barvah! Ja, nekaj novega zame. Jaz sem se dobro počutila," je priznala črnolaska.

Eva Boto o evrovizijski želji