Festival je v preteklosti številnim glasbenim zasedbam in izvajalcem omogočil večjo prepoznavnost (na fotografiji skupina Kingston). Foto: Hangar P.R.
Festival je v preteklosti številnim glasbenim zasedbam in izvajalcem omogočil večjo prepoznavnost (na fotografiji skupina Kingston). Foto: Hangar P.R.

Festival, ki je polnil zakladnico slovenske glasbene produkcije od leta 1978, tako že drugo leto zapored ne bo dočakal svojega nadaljevanja. "Zavedamo se, da je festival velika promocija za slovensko glasbo, glasbenike in Portorož, a se je žal pri pripravah zalomilo zaradi pomanjkanja finančnih sredstev," so pojasnili v Avditoriju.

MMS je v preteklosti ponudil melodije, kot so Nasmeh poletnih dni (Moni Kovačič), Dober dan (Bazar), Vrniva se na najino obalo (Helena Blagne in Nace Junkar), Še si tu (Marta Zore), Lahko noč, Piran (Anika Horvat), Cela ulica nori (Kingston) itd. ter pod soorganizatorstvom mariborske lokalne televizije skladbe Brizgalna brizga (Atomik Harmonik), Do Portoroža in Banana (Domen Kumer) ter Baila, baila, baila (Manca Špik). Leta 2008 festivala niso organizirali, zato pa ga je naslednje leto vzela pod svoje okrilje znova RTV Slovenija - s ciljem, da v Portorož znova pritegnejo ljubitelje dobre glasbe in zabave. Na prireditvi, ki sta jo vodila Lorella Flego in Peter Poles, so slavili Jazz Station s skladbo Delam, kar se ne sme.

Možnost izvedbe naslednjega Festivala Melodije morja in sonca je umeščena v priprave na praznovanje 40. obletnice delovanja Avditorija Portorož-Portorose, ki bo prihodnje leto, so še sporočili iz Avditorija.