Lani so na odru Melodij morja in sonca slavili člani skupine Jazz Station. Foto: MMC RTV SLO
Lani so na odru Melodij morja in sonca slavili člani skupine Jazz Station. Foto: MMC RTV SLO

"Zadeva še ni dokončna," je za MMC povedal odgovorni urednik razvedrilnega programa RTV Slovenija Petar Radović, potem ko je občina Piran izdala sporočilo za javnost, da 32. festivala v portoroškem Avditoriju ne bo. Po lanskoletnem festivalu, ki sta ga oba organizatorja, tako občina Piran kot RTV Slovenija, označila za uspešnega, so potekali dogovori o pripravi pogodbe za izvedbo festivala julija 2010.

Pogovori med Radovićem, generalnim direktorjem RTV Slovenija Antonom Guzejem in piranskim županom Tomažem Ganterjem so tekli že od novembra 2009. A ker do zdaj na občini še vedno niso prejeli pogodbe, so na Pirančani odstopili od organizacije.

"Prepozno je, da bi se dogovarjali s katero drugo televizijsko postajo," je za MMC povedala vodja službe za odnose z javnostjo na občini Piran Danica Cmrečnjak. "Po praznikih se bomo še pogovarjali," pa je dokončno odločitev RTV Slovenija, da nacionalna televizija pri projektu ne bo sodelovala, zanikal Radović.

In kaj festival danes pomeni domačinom? "Tradicija se prekinja. Festival veliko pomeni tako izvajalcem kot domačinom, saj ti so vedno uspeli napolniti Avditorij," je še povedala Cmrečnjakova.