Hrana in pijača
()
Zvtiki
Okusni in privlačni. Foto: Dobro jutro

Dodaj v

Hitri slani zvitki z rukolo

Lahko dodamo chia semena
6. junij 2018 ob 09:59
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine za testo: 250 g ostre moke, 150 g masla (lahko kokosovo maslo), 200 g kremnega sira, žlička vinskega kamna (lahko izpustite), 3 žlice limoninega soka (lahko izpustite), sol.

Sestavine za nadev: 200 g zrnate skute, 3 žlice kisle smetane, 70 g drobno nasekljane rukole, 1 jajce, sol, 4 žlice sezamovega olja (lahko izpustite), chia semena za zgostitev (po potrebi, lahko izpustite).

V električnem mešalniku na hitro zmešamo vse sestavine, dokler ne dobimo kepe testa. Rahlo jo premesimo z roko in damo v hladilnik za 20 minut. Lahko delamo brez mešalnika tako, da najprej zmešamo sestavine, da dobimo grobo grudasto zmes, ki jo z rokami na hitro na pultu vmesimo v testo in enako damo v hladilnik.

Kuhajte z nami! dobrojutro.rtvslo.si


Medtem zmešamo vse sestavine za nadev v precej gosto zmes. Če je preredek, lahko dodamo 2 žlici chia semen ali drobtine.

Kepo testa razdelimo na pol in vsako polovico razvaljamo v čim lepši krog, ki ga enakomerno razrežemo na 8 trikotnikov. Na širši del vsakega trikotnika položimo žličko nadeva, robova zavihamo (da nadev ne bo uhajal) in zvijemo kot rogljiček ter položimo na pekač s peki papirjem. Pečemo na 200 stopinjah Celzija približno 20 minut.

Pred pečenjem po želji lahko premažemo s stepenim jajcem in posujemo s semeni sezama.

A. P. J., Metka Paragi (oddaja Dobro jutro)
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo