Brad Pitt je vidno shujšal. Foto: Reuters
Brad Pitt je vidno shujšal. Foto: Reuters
Angelina Jolie, Pax, Maddox, Zahara, Shiloh
Angelina in Brad imata skupaj šest otrok. Foto: EPA

53-letni igralec se je v intervjuju za GQ popolnoma odprl. Povedal je, da je ločitev od 41-letne igralke Angeline Jolie spodbudila spremembe v njegovem življenju, zaradi katerih je postal boljši človek.

Pri doseganju tega mu je pomagal tudi terapevt: "Zelo mi je všeč, preizkusil sem dva terapevta, preden sem prišel do pravega."

Kot eno izmed glavnih težav je poudaril pretirano pitje. Kot je povedal, se ne spomni dneva, odkar je končal kolidž, da "ne bi pil, kadil trave ali česa podobnega": "Ko sem začel ustvarjati družino, sem prenehal z vsem razen s pitjem." V iskreni izpovedi je priznal, da je pil zelo veliko, kar je nazorno ponazoril z besedami, da bi vsakega "Rusa z vodko položil pod mizo": "Bil sem profesionalec, bil sem odličen." Alkohol, pil je predvsem vino, je zdaj nadomestil z brusničnim sokom in mineralno vodo.

Spremenil se je tudi njegov odnos z Angelino. Oba sta prenehala biti bitko in zdaj skušata na prijateljsko in zasebno, daleč stran od oči javnosti, rešiti zadeve. Pri tem imata tako Brad kot Angelina otroke najprej v mislih: "Otroci so občutljivi, vpijejo vse. Stvari jim moraš razložiti, moraš jim prisluhniti. Ko sem zaposlen, jih včasih ne poslušam. Želim biti boljši v tem."

Incident, ki je vse spremenil
Angelina je septembra lani šokirala vse, da se ločuje od Brada. Začel se je boj, Brada je celo FBI preiskoval zaradi domnevnega družinskega nasilja, a je bil opran vseh sumov.
Spomnimo, anonimna oseba je lani namreč prijavila Pitta zaradi incidenta na zasebnem letalu zvezdniške družine, zato se je vpletla socialna služba, pa tudi FBI. Igralec naj bi na poletu iz Francije v Los Angeles pregloboko pogledal v kozarec, se sprl z Joliejevo, vmes pa je posegel njun najstarejši, posvojeni sin Maddox (15), ki ga je Angelina kot sedemmesečnega dojenčka posvojila, še preden je bila v razmerju z Bradom, nato naj bi med obema predstavnikoma moškega spola prišlo do "incidenta".

Pitt je vztrajal, da fanta ni udaril, je pa priznal, da je bil med prepirom okajen. Prav ta incident na letalu naj bi bil povod za ločitev, ki se je sicer po navedbah znancev zakoncev napovedovala že kar nekaj časa.

Najbolj razvpit zvezdniški par se je v uradnem ločitvenem postopku zatekel k zasebnemu sodniku. V skupni izjavi za javnost sta pojasnila, da želita tako zaščititi zasebnost svoje družine, predvsem otrok, zato nameravata vse postopke, dokumente in odločitve v ločitvenem postopku skriti pred radovednimi očmi javnosti.