42-letna Kimberly in pet let mlajši James sta poročena od leta 2010. Poročila sta se v kabalistični cerkvi v Tel Avivu v začetku avgusta, kmalu po tem pa se jima je rodila prvorojenka Olivia. Foto: AP

42-letni zvezdnik, ki se je v spomin najbolj zapisal kot Dawson v seriji Simpatije, je na Instagramu objavil fotografijo sebe, žene in petih otrok: devetletne Olivie, sedemletnega Joshue, petletne Annabel Leah, triletne Emilie in dobro leto dni stare Gwendolyn, ob tem pa zapisal: "Presrečen sem, da lahko oznanim, da se nam bo pridružila še ena štručka sreče."

Obenem je razkril še, da so ju k ultrazvoku, na katerem so potrdili zdravo Kimberlyjino nosečnost, spremljale televizijske kamere (Van Der Beek namreč ravno sodeluje v resničnostni oddaji Ples z zvezdami oz. Dancing with the Stars): "NIKOLI si nisem mislil, da bom kaj takšnega storil. Ampak s Kimberly sva preživela tri takšne prve preglede, na katerih so ugotovili, da ni utripa ali da ni otroka, zato je tokratni pregled želela deliti s svetom."

Ob tem je igralec poudaril, da spontan splav ne bi smel biti nekaj, česar bi se sramovali, in da bi si starši morali vzeti "čas in prostor za žalovanje". Zato sta se z ženo odločila prvi pregled posneti: "Da se – ne glede na to, kaj naju čaka – izpostaviva in tako prispevava k zmanjšanju nesmiselne stigme, povezane s to izkušnjo. In sočasno spodbudiva ljudi, ki gredo morda ravno zdaj skozi isto stvar, da se odprejo in sprejmejo ljubezen in podporo sorodnikov in prijateljev.

"Na srečo sva – tokrat – od tam prišla s solzami sreče v očeh," je še zapisal Van Der Beek. Njegova žena pa je na svojem Instagramu zgolj delila možev zapis, s pripisom, da ga je vredno prebrati, sama pa kratko in jedrnato oznanila: "Noseča sem s šestim otrokom. Vzhičeni smo!"