Elton John okreva doma. Foto: Reuters
Elton John okreva doma. Foto: Reuters

70-letni pevec je na letu iz Južne Amerike močno zbolel, zato so ga po pristanku takoj odpeljali v eno izmed londonskih bolnišnic, iz katere so ga odpustili v soboto, je za BBC dejala njegova predstavnica Fran Curtis.

Za kakšno okužbo gre, ni jasno, v sporočilu so le zapisali, da se je Elton zdravil zaradi "nevarne in nenavadne bakterijske okužbe", ki se je je nalezel v Južni Ameriki. Njegov zadnji koncert na tej celini je potekal 10. aprila v Čilu. "Tovrstne okužbe so zelo redke in smrtno nevarne," so še zapisali.

Glasbenik naj bi v kratkem popolnoma okreval, a je kljub temu odpovedal aprilske in majske koncerte v Las Vegasu in Kaliforniji, za kar se je opravičil svojim oboževalcem: "Zelo sem hvaležen zdravstvenemu osebju za izjemno nego," je dejal.

Pet desetletij nastopov
Na koncertne odre naj bi se po pričakovanjih vrnil v začetku junija v Twickenhamu v Angliji. Britanec, ki je bil za svoje delo nagrajen tako z grammyjem kot oskarjem, se sicer trenutno ukvarja z glasbeno podlago za broadwajsko predelavo filmske uspešnice Hudičevka v Pradi, koncertno turnejo Million Dollar Piano pa naj bi končal maja prihodnje leto.

70-letnik je v svoji karieri, ki se razteza kar čez pet desetletij, po svetu prodal več kot 200 milijonov primerkov svojih plošč, kar ga uvršča med najuspešnejše glasbene izvajalce vseh časov.