Melania že išče primerne šole za Barrona ali
Melania že išče primerne šole za Barrona ali "mini Donalda", tako mu reče ljubkovalno, saj z očetom rad igra golf, v javnosti pa se le redko pojavi brez obleke in kravate. Barron bo "prvi sin" po Johnu F. Kennedyju ml., ki bo odraščal v Beli hiši. Foto: EPA/Reuters
Barron William Trump
Barron William Trump se v javnosti pojavlja le redko. Leta 2007 se je udeležil očetovega odkritja zvezde na Pločniku slavnih. Foto: EPA/Reuters
false
Barron z mamo in očetom ter polsestro Ivanko leta 2014. Foto: AP

Daljnega leta 1961 je nazadnje v Beli hiši živel ameriški "prvi sin". Sin 35. ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja in prve dame Jacqueline Kennedy, John F. Kennedy ml., je v Beli hiši preživel prva tri leta svojega življenja.

Vmes so v hiši odraščale prve hčerke, nazadnje hčerki Baracka in Michelle Obama, Sasha in Malia. In medtem ko slednji preživljata še zadnje trenutke v Beli hiši, se na vselitev vanjo že lahko začne pripravljati Barron William Trump.

10-letni deček bo uradno postal ameriški "prvi sin" 20. januarja 2017, v primerjavi s svojimi polbrati in polsestrami Donaldom ml., Ivanko, Ericom in Tiffany pa bo v Beli hiši tudi živel, tja se bo preselil iz razkošne Trumpove stolpnice na Manhattnu.

Barron je bil glede na svojo starost odsoten iz očetove predsedniške kampanje, pojavil se je le na treh konvencijah, tudi Melania predvsem na začetku kampanje ni spremljala Donalda, saj je skrbela za sina.

Melania je večkrat poudarila, da Barron nima varuške, saj odrašča pod njenim budnim očesom. "Skušava imeti kar najmanj pomočnikov. Imava sicer osebje, ki skrbi za kuhanje in čiščenje, varuške pa si nisva omislila. Če imaš preveč pomoči, ne moreš res dobro spoznati svojega otroka," je lani v posebni izdaji revije People dejal Donald kot skrben starš, a hkrati v isti sapi priznal, da le redko preživlja čas z ženo in sinom.

Zato Barron močno pogreša očeta, je povedala za People Melania, a nekaj trenutkov si oče in sin vseeno vzameta. Takrat gresta na večerjo ali na partijo golfa, prav zaradi skupnih interesov, deček je v javnosti le redko brez kravate in obleke, mu Melania reče "mini Donald".

Kot je na začetku predsedniške kampanje povedal Donald, Barron nad vlogo prvega sina sprva ni bil navdušen. "Možnost, da bi se preselili v Belo hišo, Barrona nekoliko straši, saj ga skrbi, da bi ostal brez prijateljev. A razložil sem mu, da skuša njegov očka pomagati ljudem in otrokom, kot je on, in to ga je pomirilo."

Barron govori slovensko
Melania je Barrona naučila slovenskega jezika, tako da lahko govori s starimi starši Viktorjem in Amalijo, ki upokojenska leta večinoma preživljata v Trumpovi stolpnici na 5. aveniji na Manhattnu in Floridi. "Barron je res poseben fantek, ves čas govori. Pri treh letih zna že tri jezike. Govori moj jezik, torej govori slovensko, poleg tega pa tudi angleško in francosko," je povedala v preteklosti Melania.

Trenutno obiskuje zasebno osnovno šolo na Manhattnu - najraje ima matematiko in fiziko ter računalništvo - že kmalu pa bo zamenjal šolsko klop. Melania zanj že išče primerne šole, z nasveti ji je pomagala tudi Michelle Obama, pričakuje pa se, da bo obiskoval šolo Sidwell Friends v Washingtonu.