Princ George je, kot se za člana kraljeve družine spodobi, že vešč poziranja pred fotografskimi objektivi. Foto: Reuters
Princ George je, kot se za člana kraljeve družine spodobi, že vešč poziranja pred fotografskimi objektivi. Foto: Reuters

"Vojvoda in vojvodinja z veseljem delita to ljubko sliko ob praznovanju četrtega rojstnega dne princa Georgea, vsem skupaj pa bi se ob tej priložnosti želela zahvaliti za prijazna sporočila," so v izjavi za javnost zapisali predstavniki kraljeve družine.

Fotografija nasmejanega malega princa je nastala konec junija na domu mlade družine v Kensingtonski palači, za objektivom je stal Chris Jackson, uradni kraljevi fotograf.

S posnetkom princ William in njegova žena Catherine nadaljujeta tradicijo: ob prvem rojstnem dnevu njunega prvorojenca je svet občudoval lepo družinico med obiskom londonskega prirodoslovnega muzeja, ob drugem, ki je sovpadal s krstom njegove sestrice Charlotte, takrat še novorojenke, je malčka med druženjem z očkom v objektiv ujel slavni Mario Testino, lani pa se je George na rojstnodnevnih fotografijah na vrtu igral z družinskim psom Lupom.

Seveda za rojstnodnevna fotografiranja ni prikrajšana niti princesa Charlotte, nazadnje so njen portret objavili maja, ko je upihnila dve svečki.