Dobra prijatelja in dva izmed najbolj znanih Britancev - princ William in David Beckham. Foto: EPA
Dobra prijatelja in dva izmed najbolj znanih Britancev - princ William in David Beckham. Foto: EPA
Vojvoda in vojvodinja cambriška
Nekoliko neuugoden trenutek sta Will in Kate doživela na poslovni konferenci, ko na okrogli mizi o investicijah nista odprla ust, sogovorniki okoli njiju pa so zagnano govorili 20 minut. Foto: Reuters

Po osemdnevnem gostovanju v Kanadi, kjer sta mladoporočenca navdušila s preprostostjo, sproščeno in komunikativnostjo, turnejo po Severni Ameriki končujeta s tridnevnim obiskom "sončne države" Kalifornije.

Kaj je oblekla?
Kate Middleton oziroma vojvodinja Cambriška, ki jo mnogi že imajo za svetovno modno ikono, je za prvi obisk ZDA izbrala svetlovijolično obleko oblikovalke Roksande Ilinic in salonarje z visoko peto. Na letališču v Los Angelesu so ju pričakali kalifornijski guverner Jerry Brown z ženo, ki je Kate poklonila belo-modro-rdeč šopek rož, losangeleški župan Antonio Villaraigosa in britanski veleposlanik Nigel Sheinwald.

Najvplivnejši Britanci čez lužo
Zvezdniški par je nato uradni del obiska začel na Beverly Hillsu, z udeležbo na konferenci o britanskih trgovinskih investicijah, kjer ju je pred stavbo pričakala množica kričečih in navdušenih občudovalcev. Nato se je Kate preoblekla v zeleno obleko, z Williamom pa sta jo mahnila še na zasebni sprejem k britanskemu generalnemu konzulu v ZDA, na katerem se je z njima lahko družila le peščica poslovnežev in politikov - in britanski nogometni zvezdnik David Beckham.

Will in Kate, ki sta se na razkošni poroki v Londonu poročila konec aprila, se bosta v soboto v Santa Barbari udeležila še dobrodelne tekme pola, na kateri bo princ pokazal svoje znanje te igre, prelestna Kate pa bo zmagovalni ekipi poklonila pokal.

Sledil bo obisk Britanske akademije za film in televizijo (BAFTA), kjer bo kraljevi par kramljal z 42 vzhajajočimi britanskimi filmskimi zvezdami in nekaterimi že uveljavljenimi hollywoodskimi imeni, kot sta Nicole Kidman in Jennifer Lopez. Za mizo je bilo treba odšteti 25.000 dolarjev.

Ob obisku veljajo poostreni varnostni ukrepi, paparace pa je policija opozorila, da jih čaka ostro obravnava, če bodo kršili pravila obnašanja.

Očarala Kanadčane
Med svojim prvim obiskom tujine po poroki sta William in Kate navdušila Kanadčane, nekaj protestov je bilo le v provinci Quebec, kjer so godrnjali zagovorniki neodvisnosti francosko govoreče province Kanade. Obisk je bil tako uspešen, da so britanski komentatorji menili, da se za prihodnost monarhije ni bati.

Utrinke s prvega dne njunega gostovanja v Kaliforniji si oglejte v spodnji galeriji.