Pitt trenutno predstavlja kar dva filma - Neslavne barabe in The Time Traveller's Wife. Foto: EPA
Pitt trenutno predstavlja kar dva filma - Neslavne barabe in The Time Traveller's Wife. Foto: EPA
Majica
BI ga volili? Foto: EPA
Brad Pitt in Angelina Jolie
Pitt je pred kratkim tudi priznal, da je marihuano nehal kaditi zaradi otrok. 'Sem mojster zvijanja 'džointa', a zdaj sem oče. Ves čas moraš biti na preži, ko pa sem se zakadil, so moje oči postale tako steklene ...' je dejal. Foto: EPA

Zvezdnik je imel nedavno intervju v New Orleansu. Ko se je pred gostovanjem v oddaji Today sprehajal po mestu, je na svoje veliko presenečenje opazil kar nekaj ljudi z majicami, na katerih je bil napis "Brad Pitt za župana".

Seveda se zvečer ni mogel izogniti vprašanju, ali je kaj možnosti, da bi napis postal resnica: "O, seveda. Kandidiral bom in se zavzemal za istospolne poroke, majhen vpliv vere in legalizacijo marihuane," je odgovoril na način, na katerega ni bilo mogoče ugotoviti, ali je samo sarkastičen ali ne. "Torej, boste kandidirali?" je voditeljica "dregnila" še drugič. "Mislim, da ne bi imel možnosti. Poleg tega nisem prepričan, da je pisarniško delo to, pri čemer sem najboljši," je odgovoril zvezdnik.

New Orleans - mesto, ki ga nosi v srcu
Pittova morebitna kandidatura sicer ne bi bilo hudo presenetljiva stvar, če vemo, koliko časa in sredstev je Pitt vložil v obnovo tega mesta po rušilnem orkanu Katrina. Z Angelino Jolie sta leta 2007 v tem mestu s slovito Francosko četrtjo, ki sodi med deset najbolj obiskanih mest v ZDA, celo kupila hišo. Pitt se sicer po pravilih mesta za župana naslednje leto še ne bi mogel potegovati, saj mora biti prebivalec mesta najmanj pet let. Leto 2014 pa se zdi že precej verjetna možnost.

Dolga pot od vloge v filmu Thelma & Louise
A tudi če ne bo šel po sledeh igralskih kolegov Arnolda Schwarzeneggerja in Ronalda Reagana, ki sta hollywoodsko življenje zamenjali za politične govore v sivih oblekah, je Pitt, ki bo decembra dopolnil 46 let, prepričan, da ima zaradi otrok - treh bioloških in treh posvojenih - v življenju že čisto vse. "Moja edina skrb na svetu je, da so vsi moji otroci podnevi in ponoči v redu. Če sem prepričan, da je temu tako, se počutim osvobojenega tudi med snemanjem filmov," je dejal eden najlepših moških na svetu, ki ga je širša javnost spoznala pri 27 letih, v drami Thelma & Louise.

Torej, kako srečna sta?
In še večno neodgovorjeno vprašanje: kakšen je v resnici njegov odnos z Angelino? Je ostalo še kaj ljubezni ali so sprehodi na rdeči preprogi, ko se zaljubljeno gledata in držita za roke, le dobra igra? "Ne zanima naju, kaj pišejo mediji in kaj govorijo ljudje, govoricam se skušava izogniti, a kljub temu kar ne potihnejo."