Foto: EPA
Foto: EPA

Glasbeniku se je na odru zdelo, da ima tipične simptome gripe, pozneje pa se je izkazalo, da je šlo za vnetje žolčnika, zaradi česar je potreboval nujno operacijo.

Odpeljali so ga v bolnišnico in mu tam žolčnik tudi odstranili, a je to pomenilo, da je moral odpovedati oziroma prestaviti preostanek evropske turneje, ki bi ji morala slediti še ameriška, a je bila ta prestavljena zaradi novega koronavirusa.

Do konca mu je po operaciji uspelo izpeljati zgolj turnejo po Veliki Britaniji.

Po operaciji je potreboval mesec dni intenzivne terapije, da se je počutil dovolj dobro za nastopanje. "Trpel sem za resnično hudo obliko anksioznosti," je razložil za BBC. "Prepričan sem bil, da bom na odru umrl. Grozno je bilo. Potem mi je nekako uspelo do konca izpeljati turnejo po Veliki Britaniji, a sem potreboval kar nekaj časa, da sem se lahko vrnil na oder."

Glasbenik pravi, da se zdaj počuti v redu in uživa v času, ko lahko več počiva in se posveča domačemu ustvarjanju.

"Po operaciji sem okreval v nekaj tednih, a se mi je zdelo, da potrebujem več časa zase. Očitno je, da sem se preveč naprezal."

Pogreša kakovostno psihološko obravnavo glasbenikov

V preteklosti je zvezdnik v javnosti že spregovoril o svojem pogledu na duševne bolezni. V intervjuju za BBC je takrat dejal: "Športnike na velikih tekmah pred veliko množico ljudi vedno spremljajo športni psihologi. Jezi me, da takšne prakse glasbena industrija ne pozna."

Glasbenik je nase opozoril leta 2012, ko je zmagal v deveti sezoni britanskega šova za iskanje talentov X Factor.