Ullrichu je sodnik izrekel prepoved približevanja nemškemu igralcu Tilu Schweigerju. Foto: Reuters
Ullrichu je sodnik izrekel prepoved približevanja nemškemu igralcu Tilu Schweigerju. Foto: Reuters

Nekdanji profesionalni nemški kolesar, olimpijski prvak in zmagovalec Dirke po Franciji leta 1997, Jan Ullrich, ki je nato zaradi uživanja poživil očrnil svojo športno kariero, je bil aretiran zaradi vdora na posest svojega soseda, znanega nemškega igralca in režiserja Tila Schweigerja.

Nemški filmski zvezdnik, ki se je svetovni javnosti predstavil v Tarantinovem filmu Neslavne barabe (Inglorious Bastards), je tisti večer na posesti, ki meji z Ullrichovo, gostil zabavo. Med potekom zabave je Ullrich preskočil ograjo Schweigerjevega posestva, nato pa začel nadlegovati igralca in mu groziti. Kot poroča nemški Bild, je sledil tudi fizični obračun.

Na kraj incidenta je prišla policija, ki je razgretega Ullricha aretirala in odpeljala v pripor. Ullrichov odvetnik Wolfgang Hopp je za nemške medije potrdil, da se je incident zgodil, ni pa želel razkriti nobenih dodatnih podrobnosti.

Ullrich, ki je prenočil v priporu, se je naslednji dan na sodišču pojavil v športnih kratkih hlačah, brez majice in z rjuho, zavito okrog glave. Sodnik mu je izrekel ukrep o prepovedi približevanja Schweigerju na manj kot 50 metrov.

To sicer ni prvi primer, ko se je Ullrich znašel v težavah. Lani je bil v Švici obsojen na 21 mesecev pogojne kazni, ker je vozil pod vplivom alkohola in pri tem zagrešil prometno nesrečo. Po incidentu se je iz Švice preselil na Majorko, kjer vodi turistične kolesarske ture po otoku.