Številni pri Jacku vidijo veliko podobnost z njegovim pokojnim stricem Johnom F. Kennedyjem mlajšim, ki je leta 1999 tragično umrl v letalski nesreči. Foto: Reuters
Številni pri Jacku vidijo veliko podobnost z njegovim pokojnim stricem Johnom F. Kennedyjem mlajšim, ki je leta 1999 tragično umrl v letalski nesreči. Foto: Reuters
Jack Schlossberg kot policist Jack Hammer. Foto: Instagram

25-letni sin Caroline Bouvier Kennedy in Edwina Schlossberga in edini vnuk umorjenega ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja, sicer pa študent prava na Harvardu se namreč poleg politične spogleduje tudi z igralsko kariero.

In z vlogo policista Jacka Hammerja v CBS-ovi uspešnici Blue Bloods se je gledalcem prvič predstavil na malih zaslonih. Čeprav je vloga majhna, je Schlossberg nanjo zelo ponosen.

Na družbenem omrežju Instagram je objavil videoizsek iz finala osme sezone, v katerem se pojavi v dialogu s kolegoma Eddie Janko (Vanessa Ray) in Jamiejem Reaganom (Will Estes), pa tudi fotografijo, na kateri skupaj z njima pozira v uniformi v družbi svoje matere Caroline in izvršnega producenta Kevina Wad, ter fotografijo izpred svoje garderobe.

Ob tem pa pripisal: "Ne postavljam pravil, samo pretvarjam se, da skrbim za njihovo izvajanje." In dodal: "Uresničile so se mi sanje! Najboljša nanizanka na vsem svetu."

V seriji spremljamo irsko družino Reagan v New Yorku, katere člani so svoje življenje posvetili policijskemu poklicu - upokojena glava družine dedek Henry (Len Cariou), policijski komisar Frank Reagan (Tom Selleck), njegova sinova Jamie in Danny (Donnie Wahlberg) ter hčerka Erin (Bridget Moynahan), ki je državna tožilka.

Politika ali Hollywood?
Jack je v lanskem intervjuju dejal, da se še ni odločil, katero poklicno pot bo ubral. Njegova starejša sestra Rose je izbrala igralsko kariero in postala komičarka, sam pa je priznal, da ga privlači tudi družinska zapuščina služenja javnosti.

Schlossberg je dobro na poti, da tudi sam pusti sledi v ameriškem javnem življenju. Rojeni Newyorčan, ki ima še dve sestri, je še kot osnovnošolec soustanovil ReLight New York, neprofitno organizacijo, ki je zbirala sredstva za namestitev razsvetljave v stanovanjskih kompleksih za revnejše prebivalce. Leta 2015 je diplomiral iz zgodovine na elitni univerzi Yale, pri čemer se je posvetil japonski zgodovini, ob tem pa pisal za študentska časopisa Yale Daily News in Yale Herald.

Po diplomi se je zaposlil pri japonskem spletnem velikanu Rakuten v Tokiu, zdaj pa podiplomski študij nadaljuje na Harvardu, kjer študira pravo.

A line fraught with tension.

A post shared by Jack Schlossberg (@jackuno) on May 12, 2018 at 11:21am PDT