Paris Hilton ima v svoji zbirki fotografij še eno: iz zapora. Foto: EPA
Paris Hilton ima v svoji zbirki fotografij še eno: iz zapora. Foto: EPA
Paris Hilton
V zaporu je imela na sebi še vedno ličila s podelitve MTV-jevih nagrad. Foto: EPA
Paris Hilton s starši
Paris Hilton je v zapor pospremila mama (levo). Foto: EPA
Voščena Paris Hilton
Tudi voščeno Paris Hilton so oblekli v zaporniška oblačila. Foto: EPA

Dedinjo hotelske verige je po prvi noči v zaporu obiskal njen odvetnik Richard A. Hutton. Dejal je, da Paris želi odsedeti svojo kazen in pokazati svetu, iz kakšnega testa je. "Glede na okoliščine se kar dobro drži. Tudi osebje v zaporu je pohvalilo njeno obnašanje in vljudnost," je dodal odvetnik.

Zvezdnica ima privilegije
Zaporniška celica razvajene zvezdnice je zelo majhna in ima le dve okni. V njej so postelja, stranišče in umivalnik. Zaradi njene prepoznavnosti so ji bili v zaporu primorani dati svojo celico, čeprav bi preostale zapornice morale spati zaradi prostorske stiske na tleh. Nekdanja zapornica Kelly Thomas je dejala, da so za druge zapornice razmere nevzdržne: "Nekatere morajo spati na tleh in urinirati po sebi." Vsak dan je eno uro prosta, da se lahko stušira, gleda televizijo in opravi telefonski klic. Njen odvetnik je zaradi njene zrelosti zelo ponosen nanjo. Zaporniško osebje ji je, kljub drugačnim pravilom, dovolilo obdržati lasne vložke.

S Paris je življenje v zaporu razburljivejše
Viri iz zapora pravijo, da nosi oranžno zaporniško obleko. Po njihovih besedah naj bi imela prvi dan na obrazu še vedno ličila s podelitve MTV-jevih nagrad. Na podelitvi je novinarjem priznala: "Vsekakor me je strah zapora, vendar sem pripravljena prestati kazen." Thomasova, ki je bila pravkar izpuščena iz zapora, je dejala, da je Paris glavna znamenitost: "V zaporu ni bilo še nikoli tako razburljivo kot zdaj."

Obiskal jo je tudi psihiater
Že osem mesecev je njen psihiater dr. Charles Sophy. Zvezdnico je v zaporu za dve uri obiskal z njenim odvetnikom, vendar ni želel komentirati njenega počutja. Prejšnji mesec, ko je bila izrečena obsodba, je Sophy dejal, da je Hiltonovo zaporna kazen zelo pretresla in da je doživela pravo travmo. Psihoterapevt je bil njen drugi obiskovalec v zaporu, v katerem bo morala preživeti najmanj 23 dni. Naj spomnimo, da je bila 26-letna zvezdnica obsojena na zaporniško kazen zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Prevzem odgovornosti
Direktor zapora Steve Whitmore je dejal, da je Paris razumevajoča in da sodeluje z osebjem. Ob prihodu v zapor je Hiltonovo spremljala mama. Ob sprejemu so obtoženki vzeli prstne odtise, jo fotografirali, jo pregledali in ji dali zaporniško obleko. Njen prvi obrok v zaporu je bil sestavljen iz kosmičev, kruha in pomarančnega soka.

Tudi voščena Paris je zapornica
Ob tej priložnosti so v znanem britanskem muzeju voščenih lutk Madame Tussaud's v Londonu oblekli njeno voščeno lutko v črtasto črno-belo zaporniško obleko.