Carey Hart je poudaril, da je najhuje zbolel njun 3-letni sin Jameson. Foto: AP
Carey Hart je poudaril, da je najhuje zbolel njun 3-letni sin Jameson. Foto: AP

Hart je v intervjuju priznal, da sta njegova žena in sin, ki sta zdaj sicer že zdrava, pred nekaj tedni "zelo resno zbolela". "Dejansko je še hujše zbolel sin, kar nekako ovrže vse teorije, da težko zbolijo zgolj starejši."

Dodal je, da je bila bolezen precej težka tudi za Pink, ki ima astmo, zato je izjemno težko dihala. Virus je močno napadel tudi njena pljuča.

Družina je bila v samoizolaciji od 11. marca, bolezenski znaki pa so se pri obeh začeli tri ali štiri dni pozneje. Po nekaj dneh se je Jamesonovo stanje močno poslabšalo – močno povišano telesno temperaturo je imel skoraj tri tedne. "V kopalni kadi je bil štirikrat ali petkrat na dan, da bi se njegova telesna temperatura vsaj malenkost znižala," je razložil Hart.

Tudi stanje glasbenice se je sprva močno poslabšalo, po nekaj tednih pa se je počutje obeh počasi začelo izboljševati in testiranja na novi koronavirus so bila od takrat negativna. Glasbenica je v pogovoru z Ellen DeGeneres priznala, da je imela močne težave z bolečinami v prsnem košu, težkim dihanjem in bruhanjem. Bolezen je opisala kot najhujšo stvar, s katero se je do zdaj morala spopasti.

Hart je dejal, da so bili prepričani, da bosta zbolela tudi on in 8-letna hčerka Willow, a se nikoli nista počutila slabo, nista imela simptomov in zato tudi nista bila testirana, še poroča Entertainment Online.

Pink donirala milijon dolarjev

"Ta bolezen je resna in zelo resnična," je glasbenica ob razkritju svoje okužbe zapisala na družbenih omrežjih in hkrati napovedala milijonsko donacijo za boj proti tej bolezni. Ob tem je izrazila kritiko oblastem in željo, da bi testiranje za covidom-19 postalo bolj dostopno. "Virus ne izbira – prizadene mlade, starejše, zdrave, bolne, bogate in revne. Če želimo zaščititi svoje otroke, družine in celotno skupnost, moramo zagotoviti dostopna in brezplačna testiranja.”

Zahvalila se je vsem zdravstvenim delavcem in vsem po svetu, ki si močno prizadevajo za zaščito ljubljenih. Dodala je, da bo donirala dvema organizacijama, ki si prizadevata za omejitev pandemije, kliniki v Filadelfiji, na kateri je 18 let delala njena mati, in urgentnemu skladu covid-19 v Los Anglesu, vsaki po 500.000 ameriških dolarjev.