David ima po očetu italijanske korenine, po materi pa slovaške. Foto: EPA
David ima po očetu italijanske korenine, po materi pa slovaške. Foto: EPA

Tožbo, v kateri zahteva 25.000 dolarjev, je na sodišče v Los Angelesu vložila neznana Kristina Hagan, ki že več let zaman čaka na svojih pet minut slave v svetu televizije. Trdi, da je avgusta lani, ko je nastopila kot statistka v seriji Kosti (Bones), v kateri ima Boreanaz glavno vlogo, k njej pristopil prav omenjeni zvezdnik in ji dejal, "da bi se ji z njegovo pomočjo lahko zgodilo nekaj velikega". Nato naj bi jo večkrat skušal poljubiti, po njej pa naj bi tudi strastno stegoval roke.

"Kristina je igralka, ki s trudom in trdim delom sledi svojim ciljem, a ji jih za zdaj kot mnogim drugim igralkam še ni uspelo uresničiti. Prav zato je zelo ranljiva, podobno kot veliko žensk v Hollywoodu," je zapisala v tožbi njena odvetnica Gloria Allred, ki je še dodala, da zastopa še eno žensko, ki Boreanaza prav tako obtožuje spolnega nadlegovanja.

"Želela je ohraniti dobre odnose"
Postavni igralec naj bi Haganovi obljubljal opazno vlogo v svoji seriji, če bi spala z njim, pošiljal pa naj bi ji tudi opolzka SMS-sporočila. "Gospodično Hagan so taka sporočila užalila, a je kljub temu želela ohraniti dobre odnose z njim, saj je zanesljiva služba zanjo zelo pomembna," še trdi odvetnica, ki je tudi zapisala, da njena stranka kljub drugačnim obljubam nikoli ni dobila opaznejše vloge v seriji.

Bori se za zakon
41-letni zvezdnik, ki je zaslovel kot Angel v seriji Buffy - Izganjalka vampirjev, nato je dobil svojo serijo Angel, zdaj pa je igralec in izvršni producent v kriminalni nanizanki Kosti, obtožbe zanika. "V tožbi ni niti ene resnice, zato je vse skupaj absurdno in izmišljeno."

Boreanaz je maja, po devetih letih zakona s plavolaso Jaime Bergman priznal, da ženi ni bil zvest. Par, ki ima tudi dva otroka, se ni ločil, ampak naj bi skušal svoj zakon rešiti.