Prvi odziv igralke ob pristanku na stopnicah. Foto: Reuters
Prvi odziv igralke ob pristanku na stopnicah. Foto: Reuters
Jennifer Lawrence
Le nekaj sekund po padcu se je svoji nerodnosti že nasmehnila. Foto: Reuters
Jennifer Lawrence
Pozneje pa je zelo slikovito odgovarjala predstavnikom sedme sile, ki so jo svarili pred novimi padci. Foto: Reuters

Njeno ime se je zaslišalo iz zvočnikov, cela dvorana ji je namenila bučen aplavz, a zalomilo se je, ko je J-Law (kakor jo kličejo njeni bližnji) hotela premagati prvo stopnico. Z roko si je pokrila obraz in padla na kolena. Od padca se je hitro opomogla in že v naslednji sekundi je njen obraz napolnil smeh. "Stojite samo zato, ker vam je nerodno zame, ker sem padla, ampak hvala," je pred vsemi obveznimi zahvalami komentirala stoječe ovacije v dvorani.

Preostalo moč je igralka usmerila v pripravljen očarljiv zahvalni govor, kjer ni pozabila svojih "tekmic" v boju za oskarja: "Izjemno vas je bilo spoznati. Vse ste tako prijetne, da ste to izkušnjo napravile nepozabno."

Pozneje se je morala soočiti še s predstavniki sedme sile, ki niso mogli mimo vprašanja, ali je padla namerno. "Seveda," je dejala v šali in nadaljevala: "Kaj pa mislite, da se je zgodilo? Poglejte mojo obleko! Pa vi poskusite hoditi v njej. Tiste stopnice oni voskajo!" In kaj se ji je podilo po mislih, ko je padla? "Grda beseda, ki je ne smem izgovoriti, ampak se začne na črko f," je bila slikovita Lawrenceova.

Oh, ta Dior
Igralka je sinoči sijala že na rdeči preprogi, kjer si je z Diorjevo obleko - katere vlečko sta s stilistko še dodatno skrajšali pred prihodom na rdečo preprogo - pridobila naklonjenost modnih kritikov. Hkrati pa je na rdeči preprogi priznala, da ni najbolj navdušena nad javnim govorništvom. "Vsakič, ko pokličejo moje ime, si rečem: 'Zmagala sem! O, moj Bog, gor moram!'" je priznala.

Po oskarju ima zdaj za svojo vlogo v filmu Sliver Linings Playbook še (ameriško cehovsko) nagrado SAG in zlati globus. Vedno pa jo bo tudi spremljala nominacija za oskarja za najboljšo glavno žensko vlogo v filmu Na sledi očetu (Winter's Bone) iz leta 2010.

Igralka je z osvojitvijo nagrade postavila mejnik za vse mlade talente v Hollywoodu. 22-letnica se je v zadnjem obdobju izkazala za vsestransko igralko, ki je na eni strani zmožna upodobitve kompleksnih likov, kakršna je bila Tiffany Maxwell v Silver Linings Playbook in bolj komercialnih - navsezadnje se je predvsem mlajšim gledalcem najbolj vtisnila po predstavi v Igrah lakote: Arena smrti.