Olga Danilović na včerajšnji tiskovni konferenci v Beogradu po zmagoslavni vrnitvi iz Rusije. Foto: EPA
Olga Danilović na včerajšnji tiskovni konferenci v Beogradu po zmagoslavni vrnitvi iz Rusije. Foto: EPA
Presrečna po osvojitvi svojega prvega turnirja WTA. Foto: EPA
Olgin trener je Alex Corretja, nekdanja številka 2 moškega tenisa. Foto: EPA
Olga pravi, da jo tenis nadvse osrečuje. Foto: EPA
Mala Olga s svojim očetom, nekdanjim izvrstnim srbskim košarkarjem Predragom Danilovićem. Foto: Instagram

WTA, a najstnica zavrača preskok v manekenske vode in pravi, da se ne ukvarja s tenisom zato, da bi postala model.

Hčerka nekdanjega izvrstnega srbskega košarkarja Predraga Danilovića je z zmago v ruski prestolnici spisala zgodovino ženskega tenisa.

Na turnir se je uvrstila kot srečna poraženka kvalifikacij (t. i. lucky loser) in se nato prebila vse do konca, kar do zdaj ni uspelo še nobeni teniški igralki. Postala je tudi prva tenisačica, rojena v tem tisočletju, ki je osvojila lovoriko na turnirju WTA.

Srbkinja je v finalu premagala svojo vrstnico, domačinko Anastazijo Potapovo s 7:5, 6:7 in 6:4. Obe najstnici sta prvič igrali v finalu na turnirjih WTA, Potapova pa se je na turnir uvrstila kot t. i. wild card, skratka, na povabilo organizatorja.

Vzornik je Nole
Ko Danilovićevo sprašujejo, ali ji je vzornica Ana Ivanović ali Jelena Janković (obe nekdanji številki 1 ženskega tenisa), najstnica pred obe postavlja Novaka Đokovića.

"On je bil in ostal nekdo, po katerem se zgledujem. Čeprav ima natrpan urnik in ogromno obveznosti, vedno najde čas, da pokramlja z nami, mladimi, ko se srečamo na turnirjih. Zelo sem mu hvaležna za to," je povedala Danilovićeva za portal novosti.rs.

Po Olginih besedah "Nole" spremlja vse upe srbskega belega športa in redno spremlja njihove rezultate.

"Stalno me sprašujejo, kakšne nasvete mi daje. Potem pa vedno razložim, kako je to videti, ko se mi mladi srečamo z njim. On nam reče 'Zdravo', za nas pa je to že 'vau'," razlaga mladenka, katere trener je nekdanja številka 2 moškega tenisa, Španec Alex Corretja.

Ne, hvala, poziranju
V nasprotju z že upokojeno Ano Ivanović Olga nima nobene želje dopolnjevati tenisa z manekenskimi posli. Eden od novinarjev je namreč na tiskovni konferenci po zmagi komentiral, da je lepo dekle in da bi se lahko ukvarjala tudi z manekenstvom.

"Ne ukvarjam se s tenisom, da bi postala model, ampak ker je tenis moje življenje in ga obožujem. Obožujem tekmovati. Hvala za kompliment, ampak nikdar nisem razmišljala o tem in želim si ukvarjati se s tenisom," je novinarju odgovorila temnolasa Beograjčanka.

Prav povsem se mična športnica sicer fotoseansam v oglaševalske namene vseeno ne more ogniti – je namreč obraz tako ročnih ur Tag Heuer kot Nikeja.

Nova teniška princeska
Nova "teniška princesa", kot Olgo opisujejo srbski mediji, je sicer zasebno povsem običajno dekle in, kot piše Blic, odlična vzornica najstnicam.

"Ni škandalov, ni neokusnih fotografij, ni poziranja na družbenih omrežjih. Na Olginem Instagramu so objavljene samo fotografije, na katerih se vidi, da so naravna lepota, očarljivost in dostojnost vedno cenjene, celo, ko se še nam zdi, da je take stvari dandanes nemogoče najti," so se vzhičeno razpisali pri Blicu.

Olga sama sicer pravi, da se z družbenimi omrežji kaj dosti ne ukvarja in da ne bere ne komentarjev ne člankov o sebi. Veliko nasvetov, kako ohraniti trezno glavo v športu, sta ji dala tako oče kot mama Svetlana, športna novinarka na srbski nacionalni televiziji RTS.

Največ o vzhajajoči zvezdnici belega športa pa pove kar pripis na njenem uradnem Instagram profilu "Zasvojena s tenisom".

escape the ordinary #stosampametna

A post shared by Olga Danilovic (@danilovicolga) on May 8, 2018 at 11:28am PDT

#Nike#AF1#forceisfemale

A post shared by Olga Danilovic (@danilovicolga) on Dec 4, 2017 at 11:40am PST

Getting fat time#withmysis

A post shared by Olga Danilovic (@danilovicolga) on Jul 17, 2017 at 8:01am PDT