Igralka se je udeležila premiere filma BlacKkKlansman. Foto: Reuters
Igralka se je udeležila premiere filma BlacKkKlansman. Foto: Reuters

Igralka, ki je igrala v enem izmed lanskih tekmovalnih filmov, je letos članica devetčlanske žirije priznanega filmskega festivala v Cannesu, ki odloča o dobitniku zlate palme.

28-letnica je za svečano premiero izbrala bleščečo srebrno kratko obleko modne hiše Chanel, videz pa je dopolnila s črnimi čevlji z visoko peto znanega oblikovalca Christiana Louboutina.

Čeprav na rdečih preprogah v splošnem velja, da morajo gostje spoštovati določena pravila, se Stewartova v Cannesu tega ni popolnoma držala. Ko je prišla na rdečo preprogo, se je sezula in pozirala kar bosa, nato pa se je naprej sprehodila s čevlji v rokah.


Več kritik organizatorjem

Kot poroča Variety, ni jasno, ali je njena odločitev znak protesta proti organizatorjem, ki zahtevajo, da ženske na rdeči preprogi nosijo visoke pete, ali se je na mokri preprogi zgolj želela počutiti udobneje.

Organizatorji se s kritikami glede visokih pet spopadajo že od leta 2015, ko ene izmed znanih producentk zaradi poškodbe stopala in posledično obutve brez visokih pet niso spustili na rdečo preprogo. Pozneje so sicer večkrat pojasnili, da tovrstno pravilo sploh ne velja, a na dogodkih še vedno zahtevajo nadvse elegantna oblačila.

Festival se letos v veliki večini ponaša z lepim vremenom, v ponedeljek pa jim je malenkost zagodlo vreme, zaradi česar je bila na premieri omenjenega filma rdeča preproga mokra. Fotografi so imeli tako kar nekaj dela z upravljanjem fotoaparatov in držanjem dežnikov, zvezdniki pa s sprehajanjem po premočeni preprogi.

Več utrinkov Stewartove na premieri si lahko ogledate spodaj.