Peter Movrin je tokrat izstopal z nenavadnimi 'mačomoškimi'. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Peter Movrin je tokrat izstopal z nenavadnimi 'mačomoškimi'. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Krila, študentska modna ustvarjalnost

Nagrado za celostno podobo si je prislužila Jana Zornik (fotografije od 111 do 117), posebno nagrado za "zrel, nosljiv minimalizem" Tina Verbič (fotografiji 72 in 73 v prvem prispevku), posebno nagrado za funkcionalnost materialov pa Sofija Urumović (fotografija 52 v prvem prispevku).

Kreacije študentov prvih dveh letnikov dodiplomskega študija najdete tukaj.

Strokovna žirija, ki so jo sestavljale Tina Frlič (Galerija Emporium), Petra Windschnurer (Elle) in Jožica Brodarič (Trend), je podelila prve tri nagrade Niki Torkar (za "idejo, izvedbo in koncept, ki so funkcionirali najbolj celostno; ustvarila je lepo ravnovesje med kostumografskim pristopom in nosljivostjo"; fotografije od 59 do 63) Aleksandri Rakič (za "nepretenciozno, sodobno in atraktivno kolekcijo z lepimi konstrukcijskimi detajli"; fotografije od 27 do 30) in Maji Leskovšek (za "kompleksno kolekcijo, široko v naboru posameznih kosov, z zanimivim pristopom in inovativnimi formami ter lepo barvno paleto"; fotografije od 53 do 58).

Oglejte si tudi prispevek Televizije Slovenija z dogodka.
Tema letošnje revije študentov oblikovanja na oddelku za tekstilstvo na ljubljanski naravoslovnotehniški fakulteti so bila Krila. Kot je pred dogodkom v pogovoru za MMC povedala njihova mentorica Nataša Peršuh, so si zastavili preprosto vprašanje "Kaj nam daje krila?" - malce kot odziv na trenuten položaj, vsesplošni negativizem, črne napovedi o sedanjosti in prihodnosti ... "V zadnjem času smo na naravoslovnotehniški fakulteti na katedri za oblikovanje tekstilij in oblačil izvedli kar nekaj uspešnih projektov, ki so nam že 'dali krila'; na nekakšen simbolni način želimo ta niz ohraniti in ga nadaljevati tudi v prihodnje," je še dodala.

Na sklepni modni reviji študijskega leta, dogodku, ki je zaradi ustvarjalnosti, inovativnosti in svežine kreacij postal eden izmed najprivlačnejših modnih dogodkov v Sloveniji, je bil tudi letos MMC. Oglejte si nekaj podob, ki jih je v objektiv ujel naš fotograf. V galeriji najdete kreacije študentov tretjega letnika dodiplomskega študija, ki so nastale pod mentorstvom Peršuhove, ter kreacije podiplomskih študentov in diplomantov.

Na fotografijah od 1 do 58 so kreacije študentov tretjega letnika, na fotografijah od 59 do 96 dela podiplomskih študentov in na 97 do 117 diplomantov Tine Pečar, Tineta Kozjaka in Jane Zornik (na fotografiji 118). Sledi še nekaj utrinkov s podelitve nagrad, ki jo je vodila Maša Kljun.

Krila, študentska modna ustvarjalnost