1,90 metra, 82 kg, idealne mere 100-80-80. To je Šved Markus Schenkenberg, najbolje plačani moški maneken vseh časov. Najbolj znan je prav po seksi oglasih za znamko Calvin Klein, ki so bili usmerjeni predvsem na gejevsko populacijo. Foto:
1,90 metra, 82 kg, idealne mere 100-80-80. To je Šved Markus Schenkenberg, najbolje plačani moški maneken vseh časov. Najbolj znan je prav po seksi oglasih za znamko Calvin Klein, ki so bili usmerjeni predvsem na gejevsko populacijo. Foto:

Da, oglaševalske kampanje modnega imperija Calvin Klein so (bile) pogosto kontroverzne, a (najbrž prav zato) izjemno uspešne - med zvezde so izstrelile mnoge obraze (in telesa). V 90. letih je svojo mednarodno kariero v svetu mode v oglasih za CK začela Kate Moss in pred nekaj leti ji je prav Calvin Klein pomagal oživiti kariero po "kokainskem škandalu". Tudi Mark Wahlberg je svojo kariero začel prav v oglasih Calvina Kleina - seksi črnobele fotografije so mu pomagale na poti do slave v vlogi hiphop izvajalca Markyja Marka, danes pa velja za enega hollywoodskih zvezdnikov "A kategorije".

Še en hollywoodski igralec (ne ravno zvezdnik), ki se lahko za svojo igralsko kariero zahvali nastopanju v oglasih Calvina Kleina (no, in materi naravi), je Antonio Sabato, Jr. Ste vedeli, da je oglase CK, ko je bil še "samo maneken", krasil tudi kirug Alex Karev iz Talentov v belem - igralec Justin Chambers?

Oglejte si nekaj najbolj prepoznavnih obrazov in teles, ki so krasili oglase Calvina Kleina.

Alenka Klun

Italijansko-ameriški lepotec Antonio Sabato, Jr. je pozornost nase prvič pritegnil v hlačkah Calvina Kleina. Nato je nastopil v videospotu Janet Jackson, kmalu pa je dobil vlogo v 'žajfnici' Splošna bolnišnica. Sledila je vloga v sagi Melrose Place, nato pa se je vrnil v 'žajfnico' - tokrat med Drzne in lepe. A le do leta 2006: od tedaj menda ni dobil omembe vrednega dela.
Ena najslavnejših ameriških supermanekenk Christy Turlington je obraz Calvina Kleina že od leta 1987.
Justina Chambersa, danes zvezdnika zdravniške serije Talenti v belem, je lovec na modele Calvina Kleina ujel na pariški podzemni. Njegova manekenska kariera je vzcvetela, a Justin si je želel igrati: dobil je nekaj vlog v 'žajfnicah' in manjših filmskih, danes pa je, kot rečeno, utelešenje kirurga Alexa Kareva v televizijski bolnišnici Seattle Grace.
Prav nič suhljat pa ni bil Marky Mark, danes znan kot Mark Wahlberg, ki je leta 1992 s svojimi mišicami osvojil newyorški Times Square. V več oglasih za CK je nastopil skupaj s Kate Moss.
Tudi srbsko-ruska lepotica Milla Jovovich je v 90. letih nastopila v nekaj seksi oglasih za Calvin Klein. Na fotografiji je prizor iz tv-oglasa z manekenom Joelom Westom.
Na očitke o poveličevanju homoseksualnih podob (v oglasu nastopa Markus Schenkenberg) so pri Calvinu Kleinu odgovorili ...
... s prizori heteroseksualne spolnosti, v katerih je spet navduševal Markus Schenkenberg (na fotografiji v družbi neznane manekenke).
Soncu se je leta 1984 nastavil maneken Tom Hinthaus.