Nove note
(7)
Koala Voice
Koala Voice so zmagovalci prvega dijaškega tekmovanja, ki je potekalo pod okriljem Kina Šiška. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Pogled na končno razpredelnico. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Koala Voice
Koala Voice s priznanji okoli vratu in v rokah. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

Dodaj v

Foto in video: Koala Voice, prvaki med najboljšimi dijaškimi skupinami

Prvaki Špil lige so postali Koala Voice
14. junij 2014 ob 07:37,
zadnji poseg: 14. junij 2014 ob 08:31
Ljubljana - MMC RTV SLO

Garažni pop, ki meji na rock in skoraj disko, suverena izvedba in spontana igrivost prvega glasu skupine so bile odlike zasavske dijaške skupine Koala Voice, ki so postali prvaki prve Špil lige.

Manca Trampuš na vokalu in kitari, Domen Don Holc na kitari ter brata Tilen na baskitari in Miha Prašnikar na bobnih so izstopali med preostalimi 14 skupinami že ob prvi predstavitvi, oktobra lani, ko so nastopili v prvem predtekmovanju Špil lige. Že takrat jih je od drugih poleg odrske prezence, kjer velik del odigra prav Trampušova, ločeval pristop h glasbi.

Prijavo na Špil ligo so gledali kot na odskočno desko, s katero so se lahko predstavili še v Ljubljani, potem ko so jih že lahko spoznali v domačem kraju. Skupina se je vse od predtekmovanja predstavljala izključno z avtorsko glasbo, saj zanje velja, da ne igrajo priredb. Skupina se je zdaj zaprla v studio, kjer pod okriljem producenta Petra Dekleva počasi pripravlja svoj prvenec.

"Imeli smo možnost, da smo jih spremljali pol leta, in med ostalo konkurenco so najbolj napredovali. Mislim, da jim lahko rečemo kar The Jefferson Airplane 21. stoletja, če bodo svojo nalogo dobro opravili," je obrazložil glasove strokovne žirije, ki je sinoči skupino postavila na prvo mesto, Izak Košir. Tudi tokrat je žirijo poleg Koširja sestavljala še trojica starih znancev Špil lige: Žiga Klančar, Melanija Fabčič - Melée predstavnik SAE Instituta Robi Bulešič.

Obiskovalci so sinoči lahko h končni odločitvi prispevali s telefonskim glasovanjem, ki je potekalo po nastopih vseh štirih skupin na Kongresnem trgu, in so skupino Koala Voice po odstotkih postavili na tretje mesto. Ljubljenci občinstva so ostali tudi tokrat The Broken Input, namenili so jim štiri točke, medtem ko jim je komisija podelila eno (torej najmanj). Skupno so pristali na nehvaležnem drugem mestu, tretje mesto pa sta si z enakim številom glasov razdelila Ice on Fire in Sober Assault.

"Občutki so mešani, ker ne veš, ali je primerneje, da se pošteno veseliš ali da ostaneš skromen. Drugače pa 'ful' dober rezultat. Ne bi bili razočarani, če bi izgubili, ampak ker smo zmagali, je toliko bolje," je za MMC dejal član skupine Koala Voice Tilen, ki meni, da sta odločevalce o usodi prvakov lige prepričali predvsem njihova inovativnost in nadgradnja materiala, s katerim so se predstavili sinoči.

Zmagovalci so poleg posebej za to priložnost izdelanih "medalj" in priznanj prejeli brezplačno snemanje treh skladb s pomočjo SAE Instituta Ljubljana in nastop v Kinu Šiška pred eno izmed večjih skupin - katero, pa za zdaj še ni znano.

Klavdija Kopina, foto: Jani Ugrin
Ice on Fire
Ice on Fire
Ice on Fire
Ice on Fire
Ice on Fire
Ice on Fire
Ice on Fire
Ice on Fire
Ice on Fire
Sober Assault
Sober Assault
Sober Assault
Sober Assault
Sober Assault
Sober Assault
Sober Assault
The Broken Input
The Broken Input
The Broken Input
The Broken Input
The Broken Input
The Broken Input
The Broken Input
Koala Voice
Koala Voice
Koala Voice
Koala Boris
Koala Voice
Koala Voice
Koala Voice
Koala Voice
Koala Voice
Koala Voice
Koala Voice
Koala Voice
Žiga Klančar, Robi Bulešič, Melanija Fabčič - Melée in Izak Košir
Koala Voice
Koala Voice
Prijavi napako
Komentarji
MilesD
# 14.06.2014 ob 08:23
Ni lepšega, kot videti mlade, ki jim je igranje glasbe ljubše od igranja Playstationa.

Čestitke vsem nastopajočim, le tako naprej!
Dragoon
# 17.06.2014 ob 13:57
Hvala bogu, skrajni čas, da rtv kdaj povzame kakšen takšen dogodek, da se lahko uveljavijo nove skupine in ne bomo še naslednjih 30 let poslušali, da imamo samo Big Foot Mamo, Siddharto in Dan D - ki so vsi fenomenalni, ampak bi se pa že prileglo kaj novega na sceni :).
am shagar
# 14.06.2014 ob 19:02
ja indie je pač zdej modern.
Nikec3
# 14.06.2014 ob 10:56
Ni slabo, a na živce mi gre, da gre vse skupaj v indie zvok.
prim00z
# 14.06.2014 ob 09:20
Mariborski Battle X bi pometli z njimi,,...
POLTERGEIST
# 14.06.2014 ob 08:45
Playstation je zakon!!! Tudi tam lahko žagaš na kitari ali pa ti je ljubše eliminiranje nasprotnika:D maš več izbire :D
MIRNČAN
# 14.06.2014 ob 10:19
Ženska nikakor nima glasu za to zvrst muske. Ampak vseeno čestitke za zmago.
Kazalo