Foto: EPA
Foto: EPA

"Zadnja stvar, ki jo potrebujemo ...," je novozelandska premierka ravno odgovarjala, ko se je začel potres. "Tukaj imamo čisto malo potresa," je Ardernova pojasnila voditelju Ryanu Bridgeu, medtem ko je pogledovala proti stropu sobe novozelandskega parlamenta v Wellingtonu, v kateri je v tistem trenutku bila. "Če vidite, da se stvari za menoj premikajo, ne skrbite, ker se parlament premika bolj kot vse ostalo," je dejala v šali.

Potres je Novo Zelandijo stresel približno 30 kilometrov severozahodno od Levina, mesta, ki je približno eno uro vožnje oddaljen od prestolnice. Ob tem niso zaznali nobenih poškodb ali gmotne škode.

Trajal je približno 15 sekund, čutilo pa ga je več deset tisoč prebivalcev po velikem delu Nove Zelandije. "Konec je, v redu smo," je Ardernova pojasnila voditelju in s tem nakazala, da je pripravljena nadaljevati intervju. "Nisem pod nobenimi nevarno visečimi lučmi."

Pozneje je novinarjem pojasnila, da je bila njena prva misel ob začetku potresa: "Ali se šalite?!"

Novozelandci so sicer precej vajeni tovrstnih potresov, saj so na seizmološko precej aktivnem območju, poroča britanski The Guardian.

Čeprav na srečo ni bilo nobenih poškodb ali škode, so na družbenih omrežjih prebivalci vseeno poudarjali, da je zaradi vsega letošnjega dogajanja potres resnično zadnja stvar, ki jo v tem trenutku potrebujejo.