Walters je v zraku sposoben narediti neverjetne gibe. Foto:
Walters je v zraku sposoben narediti neverjetne gibe. Foto:

27-letni Damien Walters je svoje akrobatske veščine, ki jih počne na ulicah in v tamkajšnji telovadnici, zmontiral v posnetek in ga objavil na priljubljeni spletni strani za izmenjavo posnetkov.

Kmalu ga je poklical Brad Allen, član kaskaderske skupine znamenitega igralca Jackieja Chana in iskalec novih talentov, ki si je po naključju ogledal njegov video. Nad kozolci, saltami, letenjem po zraku in premeti v vse smeri je bil naravnost navdušen in mu takoj predstavil ponudbo, da zaigra v kaskaderskih prizorih za film Hellboy 2.

Skoraj štiri minute dolg videoposnetek je Waltersu tako zagotovil vlogo v hollywoodski uspešnici, kjer so mu med drugim delali družbo Ron Perlman, John Hurt in Selma Blair.

Meteorski vzpon
Skromni Damien je sprva misli, da gre za šalo, ko ga je poklical Allen: "Najprej sem mislil, da se šali, a me je nato prepričal, da misli resno. Povedal mi je, da je mojo telefonsko številko dobil na spletni strani YouTuba, preveril, ali sem to res jaz, nato pa mi je že razkril svoje ideje za Hellboy 2." Britanec zdaj redno nastopa v filmih hollywoodske produkcije.

Allen je bil že takoj na začetku zelo konkreten. "Rekel mi je: 'Radi bi, da bi te povozil avtomobil,' sam pa sem odgovoril: 'V redu'," pravi novopečeni kaskader, ki je svojo državo v akrobatiki zastopal tudi že na olimpijskih igrah.

Spodaj si oglejte njegov znameniti videoposnetek.

J. R.