Številne gledalce je najbolj navdušil voditelj Klemen Slakonja, ki se je preizkusil tudi v pevski vlogi. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Številne gledalce je najbolj navdušil voditelj Klemen Slakonja, ki se je preizkusil tudi v pevski vlogi. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Maja Keuc in Darja Švajger
Maja je prejela Emo iz rok Darje Švajger. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen

Izbor, na katerem je z 28.908 glasovi slavila Maja Keuc pred April, ki je prejela 11.993 vaših glasov, si je po podatkih gledanosti izvajalca merjenja AGB Nielsen Media Research ogledalo 378.300 ali 20,6 odstotka gledalcev, starih nad 10 let. Z drugimi besedami to pomeni 43-odstotni delež vseh gledalcev televizije v času prenosa. Ema 2011 je bila tudi daleč najbolje gledana oddaja v mesecu februarju.

Keučeva je zmagala s pesmijo Vanilija, avtorjev Matjaža Vlašiča, Urše Vlašič in Boštjana Grabnarja. Vanilija bo tako Slovenijo zastopala na Pesmi Evrovizije 2011 v nemškem Düsseldorfu.

Letošnji izbor za pesem Evrovizije bo potekal v treh večerih. Najprej se bodo posamezne nastopajoče države predstavile s svojimi zmagovalnimi skladbami v dveh predizborih, ki bosta 10. in 12. maja 2011. Naša predstavnica bo nastopila v 2. predizboru. V finalni večer, ki bo 14. maja 2011, pa se bo iz vsakega predizbora uvrstilo deset najboljših skladb ter skladbe držav iz skupine "velikih pet", te so Francija, Italija, lanskoletna zmagovalka Nemčija, Španija in Velika Britanija.