Zmaga Ansambla Roka Žlindre in Kalamarov na Emi je zanetila žgočo razpravo med uporabniki MMC-ja. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Zmaga Ansambla Roka Žlindre in Kalamarov na Emi je zanetila žgočo razpravo med uporabniki MMC-ja. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen

Tako se zastopa državo, naj se promovira Slovenija, da ne bodo nas poznali samo po igralski zasedbi športnice.

vojko5p

Evropa se nam bo pa smejala. Kdo pa pošilja folkloro na evrovizijo !? O pesmi pa tako: neka mešanica oberkrajnerjev z nekimi kvazi bundesligaškimi rokerji, čisti bruh.

simonc27

Zgoraj navedena komentarja uporabnikov toncVe in Bojan 121 sta dve izmed stotin mnenj, ki ste jih bralci MMC-jevih spletnih strani podali pod novico, da bo Slovenijo v Oslu zastopal Narodnozabavni rock Ansambla Roka Žlindre in Kalamarov.

Tudi na Facebooku je že vzklilo nekaj skupin, ne ravno naklonjenih razpletu Eme, med njimi so EMA 2010: SRAMOTA, Disqualify Slovenia from Eurovision Song Contest 2010, Za vse, ki mislite, da je letošnja Ema 2010 največji polom do zdej ... Seveda so tudi statusi številnih uporabnikov najpriljubljenejšega spletnega omrežja obarvani z Emo.
Ob Emi pač vedno na dan privrejo najrazličnejša mnenja, ki se najbolj krešejo prav na spletnih forumih. Nekateri so nad izborom slovenskega občinstva navdušeni, drugi pa malo (no, veliko) manj. Pa začnimo z njimi ...

"Evropa se nam bo smejala"
Uporabnik Diego Armando je zapisal: "Letos je blo kar neki dobrih komadov in kaj folk izbere? Enga glupga, katastrofa ..." Pritegnil mu je blazz28: "evo to je pa zdej presegl use meje..zdej bom pa jst počas pasuš zamenu ker to je pa katastrofa ..." Takole svoja pričakovanja o Eurosongu izraža stewie: "Prvi komentar Evrope pa bo, ko bodo videli ta komad: "Look, Austria's back on Eurovision!" Bomo videli, koliko se bomo osmešili s govejo muziko, ki spada v 19. stoletje, in pa kvazirokerji s frizurami in stilom iz 80ih." Uporabnik sali dodaja: "ampak kar je najbolj žalostno da tut naša mladina orgazme doživlja ob HARMONIKI!!"

jnr pravi: "mene je SRAM...čisti dokaz o slovenskem okusu muzike in to bomo pokazali Evropi...potem se bomo pa čudili, zakaj se ne uvrstimo v finalni izbor...naivno in žalostno, res..." DREADLORD dodaja: "kakorkoli, počasi sem se nehal smejat. sem še enkrat poslušal komad in ugotovil, da je ta komad žalitev za narodno zabavno in rock glasbo. no, razen če imamo novo glasbeno zvrst. narodnozabavni rock. samo kaj zaboga naj bi to bilo?"

simonc27 je šel v globljo analizo: "Evrovizijo in izbore spremljam že 28 let, ali tako razočaran pa še nisem bil. Poslali smo ljude v narodnih (oz. gorenjskih) nošah na evrovizijo!!! Zdaj vsaj stilisti ne bodo imeli dela, ha ha. Evropa se nam bo pa smejala. Kdo pa pošilja folkloro na evrovizijo !? O pesmi pa tako: neka mešanica oberkrajnerjev z nekimi kvazi bundesligaškimi rokerji, čisti bruh. No pa bo Evropa spoznala našo pravo slovensko naravo, pravi zagoveden narod. Pa sedaj bomo res brez točk, avstrijci tako ali tako ne sodelujejo, južnim bratskim republikam pa s to govedino ne moremo dobiti simpatije. Sedaj me bo sram potovati po evropi. Saj to je za zapite veselice in za ljudi brez glasbenega čuta."

Voly je bil neizprosen: "No,meni se pa kar malo obrača,ne morem verjeti,da smo res poslali to govejo popačenko na Norveško!!OGABNO!!!" ponudnik pa je zapisal: "Nisem gledal eme, zdaj pa sem na žalost pogledal zmagovalno skladbo. Lepo smo se nastavili v grotesken posmeh Evropi za en večer v letu. To je potencialno najbolj ogaben komad, kar jih bodo kdaj deležni odri evrovizije, pa je konkurenca za najslabše komade tam kar precej huda."

"Narodnozabavna bejba trga gate"
Pa poglejmo še komentarje uporabnikov, naklonjenih zmagovalcem na Emi. pet144 je zapisal: "Se ponavljam, samo tale narodnozabavna bejba pa trga gate. Dobesedno." vojkop5 nadaljuje: "Tako se zastopa državo, naj se promovira Slovenija, da ne bodo nas poznali samo po igralski zasedbi športnice." M-filter je bil navdušen: "to harmonika pa še lušna punca je. mjami" Janez23 je dodal: "Vendar nekaj našega domačega. Bravo Slovenija!!!!!!!!!!"

janezek9 je bil navdušen: "Čestitkeeeeeeeee Roku Žlindri in Kalamarooom!! S frajtonarco na Norveškoooo!!!!" Jon Travolta prav tako: "Dokazali smo, da znamo še biti Slovenci. Kul." Troyan je prepričan: "Najboljsa pesem je zmagala! Kapo dol - glas ljudstva zmaga!" Toming pa: "Končno enkrat nekaj drugačnega, nekaj zanimivega, nekaj našega." mulec je zadovoljen: "Pesem mi je res všeč in moram reči, da sem prav vesela, da so zmagali!!!!!!!!!"

Sony girl piše: "Če zmagovalna pesem ne bo nardila nekega efekta na evrosongu, ga bo definitivno na vsaki gasilski veselici. Končno!" BorutMaja je dodal še svoj predlog za izboljšavo nastopa: "Ti zmagovalci ... pesem mi je kar všeč ... tudi ansambel ... oni pevec bi pa mogel malo obnašanje popravti ... Pa lase malo urediti, ker je takšen kot da bi škorci še lansko grozdje nazaj nosili ..." Vau pa sklenil: "Po mojem ponazarja ta skladba, da je vredno priti v Slovenijo, da Slovenija ponuja veliko narodnozabavne glasbe in rocka, ki sta v tej skladbi zelo dobro skupaj zmiksana in pa še nekaj skladba pade takoj v uho kar pa je zelo važno."

Tako se zastopa državo, naj se promovira Slovenija, da ne bodo nas poznali samo po igralski zasedbi športnice.

vojko5p

Evropa se nam bo pa smejala. Kdo pa pošilja folkloro na evrovizijo !? O pesmi pa tako: neka mešanica oberkrajnerjev z nekimi kvazi bundesligaškimi rokerji, čisti bruh.

simonc27