Južnokorejsko sodišče je odločilo, da mora lokalna agencija The Festa navijačem zaradi neigranja prvega zvezdnika Juventusa povrniti stroške. Foto: Reuters
Južnokorejsko sodišče je odločilo, da mora lokalna agencija The Festa navijačem zaradi neigranja prvega zvezdnika Juventusa povrniti stroške. Foto: Reuters

Pri agenciji The Festa so obljubili, da bo na tekmi prvi zvezdnik Juventusa zaigral, sklicevali so se na to, da imajo z Juventusom pogodbo, v kateri je zapisano, da mora Portugalec odigrati najmanj 45 minut prijateljske tekme.

Taka najava je pritegnila južnokorejske nogometne navdušence, saj so vstopnice, ki so se cenovno gibale od 30.00 do 400.000 wonov (približno od 23 do 305 evrov), pošle v manj kot treh minutah.

Prišel je dan tekme, ki je pustil grenak priokus navijačem. Ronaldo namreč kljub številnim glasnim pozivom navijačev na razprodanem stadionu, ki sprejme 65.000 gledalcev, sploh ni stopil na zelenico in je tekmo spremljal le s klopi.

Navijači so bili ogorčeni. Več kot 2.000 jih je vložilo tožbo proti agenciji, danes pa je sodišče v Inčeonu odločilo, da jim mora ta povrniti stroške, poroča južnokorejska agencija Yonhap. Vsak bo zdaj prejel po 371.000 wonov (približno 283 evrov) odškodnine.

"Vedeš se kot Cristiano Ronaldo"
Nezadovoljstvo južnokorejskih ljubiteljev nogometa je privedlo celo do nastanka novega spletnega frazema "obnašaš se kot Cristiano Ronaldo", s čimer kritiziraš nekoga, ki išče le koristi zase, ne da bi ob tem izpolnil obljubljena dejanja.

"Če bi igral vsaj 10 minut, bi šli vsi domov srečni. Pa niti tega ni zmogel," je zapisano na največjem spletnem portalu Naver.

V imenu agencije The Festa je Robin Zhang pojasnila, da je že med tekmo govorila s podpredsednikom Juventusa Pavlom Nedvedom, ta pa ji je odgovoril, da Ronaldo ni želel igrati.

Portugalec je na ta račun izgubil precej navijačev, eden izmed njih, ki je bil med gledalci, je na družbenem omrežju Instagram zapisal: "Izdal je 60.000 ljudi in nas ponižal. Nisem več navijač Cristiana Ronalda."