Zajetni prašič se je pri gostoljubnih ljudeh preveč udomačil. Foto: EPA
Zajetni prašič se je pri gostoljubnih ljudeh preveč udomačil. Foto: EPA

63-letna Caroline Hayes je povedala, da so skupaj s sosedi pred dnevi začeli hraniti prašiča, imenovali so ga Bruce, ki se je v okolici njihovih domov zadrževal, potem ko ga je lastnik spustil na prosto, saj ni mogel več skrbeti zanj.

Hayesova je nekega dne poskušala zapustiti svojo hišo, da bi uporabila latrino, a jo je po njenih besedah pujs ugriznil in porinil nazaj v hišo. "Je lep prašič, a zelo velik in vsiljiv," je ob tem povedala, ko so ji priskočili na pomoč gozdni čuvaji.

Prevelik za pasjo kletko
Pri tem pa so tudi oni naleteli na nekatere ovire. Ogromnega pujsa namreč niso mogli spraviti v kletko za pse, saj je bil preprosto prevelik. "Nekaj časa so poskušali, a jim ni uspelo. Spravili so ga že napol v kletko, ko se je izmaknil in se odpravil spet proti jezu, kjer je užival v vodi," je dodala Hayesova.

Pojasnila je še, da je pujs, ki je užival njeno gostoljubje in gostoljubje njenih sosedov, postajal vedno bolj napadalen, zahteval pa je tudi vedno več hrane. Kot poroča avstralska televizija ABC, bodo gozdni čuvaji "pujska" v kratkem spet poskušali ujeti.