Quartissimo in Martina Majerle so tudi nastopili v finalnem večeru, toda tokrat kot gostje. Foto: MMC RTV SLO/P.S.
Quartissimo in Martina Majerle so tudi nastopili v finalnem večeru, toda tokrat kot gostje. Foto: MMC RTV SLO/P.S.

Festival res poteka vsako leto in zmagovalci se vrstijo. Nekaj je bilo tudi takih, ki so doživeli svojih nekaj dni in tednov slave, potem pa se je na njih nekako pozabilo.

Quartissimo so v intervjuju za MMC priznali, da zmaga na Emi nobenega izmed njih ni posebej zaznamovala in je tako nenadno prišla kot tudi minila. Po nastopu na Evroviziji so se vrnili k svojim starim obveznostim in le nekajkrat še skupaj nastopili.

Letošnji udeleženci se jih večinoma še spomnijo, nekaterim pa se je, v napetem pričakovanju na nastop v finalu, zataknilo. Manca Špik je skoraj pozabila, kdo je lani Langi, s katero je nastopala, odnesel zmago. Anastazija Juvan pa se je opravičila Luki, ker se je komaj spomnila na skupino, v kateri je sodeloval tudi njen nekdanji učenec violine.

Kaj pa jim je ostalo v spominu iz Evrovizije?
Brigita Šuler
je bila presenečena nad zmago finskih Lordov. Da ji je skladba prišla v uho, je potrebovala kar precej časa. Pričakovala pa je zmago srbske predstavnice Marije Šerifović s skladbo Molitva. Marija je bila všeč tudi Martini Šraj in Manci Špik, ki jo z veseljem zapoje.

Pevca skupine Stereotipi, Janeza Rupnika, so navdušile Sestre, zmagovalke Eme 2002, Lea Sirk je lani favoritke našla v predstavnicah Malte in Anglije, Raay pa se spominja zmage Alexandra Rybaka, za katerega meni, da je imel dobro skladbo, boji pa se, da na Emo sploh ne bi bil sprejet.