Bolezni-zdravila
slice
Po Indiji se vse bolj širi smrtonosni virus Nipah
Zdravilo ne obstaja, 21. maj 2018 ob 12:16 V zvezni državi Kerala na jugu Indije se širi virus Nipah, ki se na ljudi prenaša z živali. Umrlo je devet ljudi, okuženih jih je veliko več.
4
"Starši otrok s srčno napako so lahko popolnoma mirni"
70
11. maj 2018 ob 20:36 Slovenski otroci s srčno napako, ki so bili v preteklosti operirani pri izraelskem kirurgu Davidu Mišaliju (Mishaly), bodo ob soglasju UKC-ja Ljubljana lahko znova obravnavani pri tem zdravniku, če ...
V prihodnosti bo možganskih kapi še precej več
4
8. maj 2018 ob 07:48 Zaradi staranja prebivalstva se bo po ocenah število na novo obolelih zaradi možganske kapi v naslednjih 20 letih povečalo za 34 odstotkov.
Raziskava Nijz: Matere bolj zaupajo pediatrom kot cepivom
109
23. april 2018 ob 22:08 " V Sloveniji, kjer imamo dobro precepljenost, smo v zadnjih dvajsetih in tridesetih letih izgubili nekatere nalezljive bolezni, ki jih v tujini še srečujemo ," je ob evropskem in svetovnem dnevu ...
Ponočnjaki umirajo prej kot ljudje, ki radi zgodaj vstajajo
58
21. april 2018 ob 16:11 Nočno življenje je dolgoročno zdravju škodljivo, potrjuje še ena študija, tokrat na velikem vzorcu ljudi. Ponočnjaki umirajo prej in pogosteje zbolijo.
10 let programa Dora: Pregledanih 180.000 žensk, odkritih 2.000 primerov bolezni Državni presejalni program za raka dojk Dora praznuje 10 let izvajanja. V tem času so slikali 180.000 žensk, pri 2.000 med njimi so odkrili bolezen.
12
Konoplja: da za zdravljenje, ne za "zadevanje" Marca je več kot 90 zdravnikov in znanstvenikov s področja medicine, mikrobiologije, kemije, farmacije, socialnih ved, ekologije, prava in kriminologije podpisalo Deklaracijo o načelih za regulacijo ...
101
Avtizem: "Čuden, čudaški in čudovit" Tako avtizem, eno od najhitreje rastočih razvojno nevroloških motenj, v dokumentarnem filmu Posebne zgodbe opiše specialna pedagoginja dr. Branka D. Jurišić.
25
Z začetkom pomladi in toplejšim vremenom se povečuje dejavnost klopov Število prijavljenih primerov obolelih z boleznimi, ki jih prenašajo klopi, je po podatkih NIJZ-ja v zadnjih dveh letih naraslo. Najpogostejša tovrstna bolezen v Sloveniji je lymska borelioza.
36
Kako uspešna je Slovenija pri zdravljenju redkih bolezni? Zdravila za zdravljenje redkih bolezni so zelo draga, zdravstvena blagajna pa je v zadnjih letih zmogla slediti razvoju in potrebam.
21
Preventiva pomembna pri preprečevanju rakavih obolenj Priporočila naj ne obvisijo v zraku, je geslo letošnjega tedna boja proti raku, z geslom želijo organizatorji spomniti, da veliko vlogo pri preprečevanju raka igrajo tudi preventivni ukrepi.
11
Gojenje medicinske konoplje je v Sloveniji prepovedano, razen če je namenjena kliničnim študijam Avstralska multinacionalka MGC Pharma v sodelovanju z biotehniško fakulteto že goji medicinsko konopljo v raziskovalne namene, pred kratkim pa je dobila omejeno dovoljenje za proizvodnjo zdravil iz ...
28
Cepljenje proti virusu HPV znižuje število primerov raka na materničnem vratu V Sloveniji se je število novoodkritih rakov na materničnem vratu od začetka delovanja državnega programa Zora prepolovilo.
47
Rak črevesja in danke še vedno vzame preveč življenj - samo pri nas 700 na leto Za rakom v Sloveniji vsako leto na novo zboli več kot 14.000 ljudi, približno polovica od teh jih umre.
22
Na Kitajskem potrdili prvi primer virusa ptičje gripe H7N4 pri človeku Kitajske oblasti so sporočile, da so pri 68-letni ženski iz pokrajine Džjangsu potrdili virus ptičje gripe H7N4. Gre za prvi primer tega tipa bolezni pri človeku.
8

Kazalo