Šempetrska bolnišnica, ki se utaplja v izgubah, je dobila novo vodstvo. Foto: BoBo
Šempetrska bolnišnica, ki se utaplja v izgubah, je dobila novo vodstvo. Foto: BoBo

Svet zavoda je na sinočnji izredni seji razrešil dozdajšnjega direktorja Stanislava Rijavca in za vršilca dolžnosti za eno leto imenoval Radivoja Nardina. Nardin bo vzporedno s šempetrsko še naprej vodil tudi izolsko bolnišnico, kjer je že zdaj direktor in kjer mu je z ekipo uspelo bolnišnico popeljati iz rdečih številk. Uspelo mu je vzpostaviti sodoben regijski medicinski center, so zapisali v svetu zavoda.

Svet zavoda šempetrske bolnišnice je na seji imenoval tudi novo predsednico sveta. To je postala Kristina Kuhanec Tratar, ki bo na tem mestu nadomestila Anito Manfreda, ki je pred kratkim odstopila s tega mesta.

Želi jo rešiti rdečih številk
Nardin je v današnji izjavi za medije povedal, da si želi "ansambel, ki ima dobre igralce, tako uglasiti, da bi tudi kot orkester zveneli odlično". Sicer pa bo treba uravnotežiti poslovanje. S tekočim poslovanjem Nardin še ni seznanjen, ustrezne podatke mu bodo pripravili do sobotnega večera, tako da bodo v prihodnjem tednu začeli resno delo. Nardin naj bi vodenje prevzel na željo ministra za zdravje.

"Pred približno podobnim stanjem je bila bolnišnica Izola pred petimi leti, ko sem prevzel njeno vodenje. Šempetrska bolnišnica ima res veliko izgubo, vendar morate vedeti, da ima tudi velike prihodke. Zato stanje ni alarmantno," je dejal Nardin. Napovedal je, da se bo pred začetkom dela moral temeljito pogovoriti z novimi sodelavci v šempetrski bolnišnici. V pomoč sebi in njim namerava iz Izole pripeljati nekatere svoje kadre, ki bodo pomagali pri reševanju nakopičenih težav v bolnišnici na Goriškem.

Sindikalist mu je želel, naj mu uspe enak čudež
Najprej želi ugotoviti, kje je trenutno šempetrska bolnišnica, saj bodo le tako pozneje začrtali potrebne ukrepe za rešitev nastalih težav. "Ponovila se je zgodba izpred petih let iz bolnišnice Izola, vendar ni za vreči puške v koruzo. Verjamem, da se bomo s podobnimi koraki, z vztrajnostjo in sodelovanjem izmazali in bomo čez pet let prav na istem, kot je zdaj Izola, ali še na boljšem," je povedal Nardin. Na ministrstvu za zdravje zamenjave na direktorskem mestu šempetrske bolnišnice niso želeli komentirati.

Sindikalist in zaposleni v šempetrski bolnišnici Klemen Šuligoj je novemu direktorju zaželel dovolj poguma in trde roke, da bi mu uspel "enak čudež, kot ga je naredil v izolski bolnišnici". Šuligoj je še opozoril, da mu sicer ni jasna poteza ministrstva z imenovanjem istega direktorja v dveh bolnišnicah, saj sta si bolnišnici na en način konkurenčni.

Šempetrsko bolnišnico poleg izgub pestijo tudi številne afere, od katerih je najbolj razvpita t. i. afera s smejalnim plinom, o kateri sodišče še vedno ni razsodilo.

Šempetrska bolnišnica ima novo vodstvo