Polona Podnar je zavod, ki ima milijon evrov izgube, vodila slabi dve leti.  Foto: BoBo
Polona Podnar je zavod, ki ima milijon evrov izgube, vodila slabi dve leti. Foto: BoBo

Direktorica Polona Podnar, ki je močno zadolženo kranjsko porodnišnico prevzela v času glasnih razmišljanj o pripojitvi k jeseniški bolnišnici, je z odstopom seznanila najožjo skupino zdravnikov in vodilnih medicinskih sester.

Za odstop sem se odločila, ker sem presodila, da sem v danih razmerah naredila največ, kar sem lahko. Obnova porodnega bloka je končana, načrti za obnovo stavbe za naprej so pripravljeni, tako da je moje delo tu končano, je pojasnila Podnarjeva.

Podrobnosti za odstop Polona Podnar ne razkriva. V nedavnem pogovoru za eno od slovenskih revij pa je podvomila o entuziazmu ginekologov in povedala, da stanje duha ravno med njimi ni optimalno. Sama pa, tako Podnarjeva, ga ne morem začarati s čudežno palico.

Podnarjeva, ki ji zaposleni priznavajo strokovnost in delavnost, ima tudi svoj zasebni center. Z odstopom direktorice je kranjska porodnišnica, kjer se na leto rodi okoli tisoč 400 dojenčkov, vnovič na razpotju.

Nezakonite pogodbe za opravljanje citopatoloških preiskav so leta 2005 odnesle takratnega direktorja Marka Lavriča, dvanajst let pozneje je domnevno zaradi političnih pritiskov odstopila Andreja Cerkvenik Škafar. Zdaj pa se je za tak korak odločila še Polona Podnar.