Ali so dijaki okuženi z novim virusom gripe, bo jasno v soborto popoldne, ko bodo na IVZ-ju opravili vse preiskave. Foto: MMC RTV SLO
Ali so dijaki okuženi z novim virusom gripe, bo jasno v soborto popoldne, ko bodo na IVZ-ju opravili vse preiskave. Foto: MMC RTV SLO
Okužena nova skupina dijakov?

Okrog deset srednješolcev iz skupine je že na povratni poti v Benetke kazalo znake nove gripe, zato so jih takoj ločili od drugih dijakov in jih odpeljali v ambulanto, kjer so jih pregledali in jim odvzeli brise.

Večina dijakov gripo prebolela na ladji
Po prvih pregledih so zdravniki ugotovili, da je večina dijakov gripo prebolela že na ladji - kot kaže, se je iz Grčije z boleznijo vrnil samo en udeleženc maturantskega izleta. Ali so dijaki v resnici zboleli za novo obliko gripe, bo sicer znano v soboto popoldan, ko bodo objavljeni izvidi Inštituta za varovanje zdravja.

V Novi Gorici so sicer oskrbeli tudi prvo večjo skupino z gripo okuženih dijakov, ki je domov prispela prejšnji konec tedna. Število okuženih v tej skupini se je sicer povečalo, poroča Radio Slovenija.

Do četrtka 92 primerov okužbe z novo gripo
Do četrtka zvečer so v laboratoriju potrdili že 92 primerov okužbe z novim virusom gripe, skupno pa so do zdaj opravili 423 preiskav brisov.

Za vse, ki so v bili ali so v stiku z obolelimi za novo gripo, veljajo preventivni ukrepi za preprečevanje širjenja bolezni. Med temi je tudi sedemdnevna karantena doma. Kot je znano, je en človek, ki je zbolel za novo gripo, pred dnevi obiskala Splošno bolnišnico dr. Franca Derganca Nova Gorica, zaradi česar so se v tej zdravstveni ustanovi odločili, da prepovedo obiske.

Okužena nova skupina dijakov?