Anica Užmah. Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Anica Užmah. Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Presenetljivo odločitev so objavili v današnjem sporočilu za javnost, ki so ga objavili na spletni strani ptujske bolnišnice. Odločanje o direktorici ni bilo na predvidenem dnevnem redu seje, ampak so to nanj uvrstili naknadno.

Da je bil sklep za začetek postopka njene razrešitve sprejet, je potrdila tudi Užmahova. Kot je dejala, verjame, da se bo zadeva v 15 dneh razčistila. "Urgentnega centra ne moreš postaviti, če nimaš pogojev za to. Rešujemo zadeve in bo rešeno," je dejala.

Seja sveta zavoda, ki ga vodi Žarko Markovič, je potekala v četrtek in je bila "zaradi epidemiološke slike in prostorske stiske" zaprta za javnost.

Na njej so člani sveta obravnavali in potrdili program dela in finančni načrt bolnišnice za leto 2021. "Seznanili so se s poročilom zunanjega revizorja o ustreznosti sodil in pravilnosti njihove uporabe za razmejevanje javne in tržne dejavnosti ter z izvajanjem dejavnosti za ureditev seznamov čakajočih bolnikov na zdravstvene storitve v bolnišnici," še piše v sporočilu za javnost.

Vindišar podprl gradnjo urgentnega centra

Člani sveta so soglašali z izplačilom covidnega dodatka za direktorje za mesec maj v skladu z interventnim zakonom, obravnavali pa so tudi poročilo o izplačilu covidnih dodatkov po poklicnih skupinah in poročilo o dejavnostih za gradnjo urgentnega centra na Ptuju.

Državni sekretar na ministrstvu za zdravje Franc Vindišar je marca med obiskom na Ptuju podprl gradnjo novega urgentnega centra v tem mestu. Sredi aprila pa je na ministrstvu za zdravje potekal sestanek s predstavniki ptujske bolnišnice, na katerem so pregledali projektno dokumentacijo in se usklajevali glede virov financiranja.

Anica Užmah je vodenje ptujske bolnišnice prevzela julija 2018, ko je na položaju direktorja nasledila Andreja Levaniča.