UKCL bo postopek predvidoma končal 25. oktobra. Foto: BoBo
UKCL bo postopek predvidoma končal 25. oktobra. Foto: BoBo

Razpis je bil objavljen 25. septembra 2015 in kandidati so se lahko prijavili do 5. oktobra. Na razpis za prosto delovno mesto generalnega direktorja UKC-ja Ljubljana pa je prispelo sedem prijav, je sporočila komisija, ki jo sestavljajo Tomaž Glažar, Brigita Čokl in Tomaž Kocjan. Pet prijav je bilo ustreznih.

Svet zavoda bo zdaj na seji 22. oktobra vsem petim kandidatom dal možnost, da predstavijo svoje programe dela in razvoja UKCL-ja za naslednje štiriletno obdobje. Končna izbira bo znana 25. oktobra.

Vrhunec po šestih letih obupal
Razpis za novega direktorja UKCL-ja je moral biti objavljen, saj se je dolgoletni direktor in zadnji dve leti v. d. direktorja UKCL-ja Simon Vrhunec julija letos odločil, da ne bo več opravljal te funkcije in napovedal, da ne bo več kandidiral za njo.

UKCL je 51-letni Vrhunec vodil skupaj šest let. Leta 2013 ga je svet zavoda sicer izbral, a ga vlada Alenke Bratušek ni niti potrdila niti zavrnila. Vlada Mira Cerarja pa je Vrhunca zavrnila, nato pa ga je svet UKCL-ja, v katerem ima Cerarjeva vlada večino, imenoval za vršilca dolžnosti.
Na razpisu za direktorja UKCL-ja letos spomladi svet zavoda ni izbral nobenega kandidata, tudi Vrhunca ne, pač pa je Vrhunca takrat znova imenoval za v. d. Kmalu zatem je ministrica Milojka Kolar Celarc Vrhunca pozvala k odstopu zaradi afere s sumom evtanazij na nevrološki kliniki, ki so bile sicer znane že pred Vrhunčevim vnovičnim imenovanjem.

Največjo zdravstveno ustanovo v državi sicer od 10. avgusta vodi Andrej Baričič, ki je to funkcijo prevzel od Vrhunca. Baričič ob napovedi objave tokratnega razpisa ni želel natančno napovedati, ali se bo nanj tudi prijavil.