Zdravnik Grošelj, ki je imel ambulanto v Zagorju, je v priporu, ker je po ugotovitvah policije napisal daleč nadpovprečno število belih receptov za psihoaktivna zdravila. Za to naj bi dobil tudi plačilo, pacienti - osumljenci pa so zdravila preprodajali. Foto: <a href=freedigitalphotos.net">
Zdravnik Grošelj, ki je imel ambulanto v Zagorju, je v priporu, ker je po ugotovitvah policije napisal daleč nadpovprečno število belih receptov za psihoaktivna zdravila. Za to naj bi dobil tudi plačilo, pacienti - osumljenci pa so zdravila preprodajali. Foto: freedigitalphotos.net

Zbornica je že izdala ustrezno odločbo, na podlagi katere ne sme več samostojno opravljati zdravniške službe, so sporočili iz zbornice.

Poročali smo, da se je zdravnik Grošelj, ki je imel ambulanto v Zagorju, konec maja znašel v priporu, ker je po ugotovitvah policije napisal daleč nadpovprečno število belih receptov za psihoaktivna zdravila. Za to naj bi dobil tudi plačilo, pacienti - osumljenci pa so zdravila preprodajali.

Povprečje štirih receptov, on jih je izdal 933
Število izdanih receptov je krepko presegalo povprečje države, in sicer je bilo povprečje leta 2013 štirje beli recepti na zdravnika, konkretni zdravnik pa jih je izdal 993. Samo enemu izmed pacientov je v letih 2012, 2013 in 2014 predpisal skupno 34.150 tablet, kar pomeni, da bi moral pacient vsak dan zaužiti 40 psihoaktivnih tablet, če bi vse zaužil sam.

Povprečje predpisanih tablet drugim pacientom - osumljencem pa je bilo od 20 do 25 tablet dnevno. Policija je ugotovila še, da je moral vsak bolnik zdravniku za izdajo belega recepta plačati med pet in 50 evri.

Policisti so zoper osumljenega zdravnika podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja omogočanja uživanja prepovedanih drog. Za navedeno kaznivo dejanje je zagrožena kazen zapora od enega do 12 let.