Foto: MMC RTV SLO/Ekipa Avtomobilnosti

Pri Avtomobilnosti smo se vse leto ukvarjali z dnevnimi migracijami, od doma v službo in nazaj. Te povzročajo stres, zastoje, vplivajo na naše zdravje, škoda pa se meri v milijardah evrov. Ena od težav so tudi tovornjaki, ki jih je na cestah vedno več. Dars je poskrbel, da je ob cesti dovolj prostora za preverjanja tovornjakov in drugih udeležencev prometa na avtocestah. Na enem od preverjanj smo bili tudi mi.

Foto: MMC RTV SLO/Ekipa Avtomobilnosti

Preizkusili smo prenovljeni volkswagen passat z odličnimi asistenčnimi sistemi in vozili tudi povsem novo generacijo renaulta clia, ki je spet postal slovenski avtomobil, saj ga izdelujejo v novomeškem Revozu. Preizkusili smo tudi audi A1 sportback.

Foto: MMC RTV SLO/Ekipa Avtomobilnosti

Komentiramo tudi novo prometno sredstvo, električne skiroje, in odnos uporabnikov avtomobilov iz delitvenih shem, predvsem ko gre za parkiranje. Bili smo tudi na domačih premierah mercedesa razreda V in električnega jaguarja i-pace, na domače ceste pa je zapeljala tudi toyota camry. Citroën je svojo stoletnico praznoval tudi z razstavo svojih starodobnikov v središču Ljubljane.

Avtomobilnost