Begunska kriza - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Begunska kriza - Arhiv
Čez Sredozemsko morje v Italijo že več kot 50.000 prebežnikov Po podatkih italijanskega notranjega ministrstva se je število prebežnikov, ki so v Italijo prišli čez Sredozemsko morje, letos občutno povečalo. Do zdaj jih je prispelo že 50.041.
Prebežnik iz Nigerije: "V Libiji verjamejo, da smo temnopolti sužnji" Med četrtkom in soboto sta italijanska in libijska obalna straža v 48 urah skupno rešili okoli 5.000 prebežnikov na poti iz Libije v Italijo.
Poljska kljubuje tudi po opozorilu: Beguncev ne bomo sprejeli Poljski pravosodni minister Mariusz Blaszczak je kljub opozorilom Evropske unije zavrnil sprejemanje beguncev na Poljsko po načrtu premeščanja in preseljevanja Evropske komisije.
Znova opozorilo Poljski in Madžarski, ker nista sprejeli niti enega begunca Evropska komisija je članice EU-ja opomnila, da je skrajni čas za uresničitev zavez v sklopu premeščanja in preseljevanja beguncev, zato je še posebej opozorila Madžarsko in Poljsko, ki iz Grčije in ...
Podvojeno število nezakonitih migracij glede na leto prej V prvih štirih mesecih letos so ugotovili 361 nezakonitih prehodov državne meje, kar je za 109 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.
Iz skladišč v Beogradu prebežnike preselili v centre po državi V središču Beograda, kjer so od začetka t. i. begunske krize številni prebežniki živeli v opuščenih skladiščih, so se odločili za akcijo in dokončno preselitev okoli 1.200 ljudi.
Slovenija v enem letu v okviru kvot sprejela 172 prosilcev za azil, letos jih mora še 400 Pred letom dni je Slovenija v okviru evropskega premestitvenega načrta iz Grčije sprejela prvo skupino prosilcev za azil.
Vlada določila, kako se bodo v Slovenijo preseljevali prebežniki po kvotnem sistemu Vlada je izdala uredbo o načinu izvedbe preselitve ljudi, ki so v Slovenijo sprejeti na podlagi kvote in delitve bremen med državami članicami Evropske unije.
Sodišče EU-ja začelo obravnavo tožbe zaradi prerazporejanja prebežnikov Sodišče EU-ja je začelo obravnavo tožbe Slovaške in Madžarske glede prerazporeditve beguncev v Evropi. Madžarska Uniji očita malomarnost in kršitev prava.
Iz Pariza več sto prebežnikov preselili v nastanitvene centre po državi Francoske oblasti so iz Pariza z avtobusi v nastanitvene centre po državi prepeljali na stotine prebežnikov, ki so živeli pod mostovi na in okoli območja Porte de la Chapelle.
Libija: Ob koncu tedna rešili 6.600 prebežnikov, 200 je pogrešanih V Sredozemskem morju blizu obale Libije je pretekli konec tedna v dveh brodolomih umrlo ali je pogrešanih skoraj 200 prebežnikov, v več deset operacijah pa so rešili okoli 6.600 ljudi.
Vse več represije v Afriki eden glavnih vzrokov za migracije, opozarja Oxfam V afriških državah je mogoče zaznati vedno več represije, ki je tudi eden izmed glavnih vzrokov množičnih migracij, je sporočila britanska dobrodelna organizacija Oxfam.
Italija: Obtožbe zoper nevladne organizacije, ki rešujejo prebežnike na morju Nevladne organizacije, ki s svojimi ladjami pomagajo pri reševanju prebežnikov v Sredozemskem morju, so se v Italiji znašle pod plazom obtožb, celo o sodelovanju s tihotapci ljudi.
Bruselj še zadnjič podaljšal nadzor na avstrijsko-slovenski meji Evropska komisija je predlagala še zadnje, šestmesečno podaljšanje nadzora na nekaterih mejah v schengenskem prostoru, tudi na avstrijsko-slovenski meji.
V Libanonu cveti trgovina z organi - obupani sirski begunci prodajajo od ledvic do oči V Libanonu se je razcvetela dobičkonosna nezakonita trgovina s človeškimi organi, saj so se obupani sirski begunci zatekli k prodaji svojih organov, da bi tako preživeli sebe in svoje družinske ...
Ob Lezbosu potonil čoln s prebežniki; 15 mrtvih V bližini grškega otoka Lezbos je potonil čoln s prebežniki. Pri tem je umrlo najmanj 15 ljudi, tudi otroci.
Papež Frančišek: Prebežniški centri so kot koncentracijska taborišča Papež Frančišek je v baziliki svetega Jerneja v Rimu vlade pozval, naj prebežnike izpustijo iz sprejemnih centrov, saj so mnogi izmed njih postali "koncentracijska taborišča".
Poljska razmišlja o pridržanju prosilcev za azil v obmejnih taboriščih Poljska pripravlja ukrepe, ki ji bodo omogočili zadržanje prosilcev za azil v obmejnih taboriščih, je napovedal notranji minister Mariusz Blaszczak, ki meni, da so se taki ukrepi dobro izkazali na ...
Po brodolomu pred obalo Libije pogrešajo sto prebežnikov Pred obalo Libije v bližini prestolnice Tripolis je potonil čoln s prebežniki. Libijska obalna straža je rešila 23 ljudi, medtem ko jih skoraj sto pogrešajo.
Neža Kogovšek Šalamon: Neodgovorno, da se migracije obravnavajo zgolj kot varnostno vprašanje Države, ki so zgodovinsko doživljale predvsem izseljevanje, na velik pritisk prebežnikov niso pripravljene.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo