Begunska kriza - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Begunska kriza - Arhiv
Policija letos obravnavala 1.275 nezakonitih prehodov meje, med njimi največ Afganistancev Policisti so letos do septembra obravnavali 1.275 nezakonitih prehodov meje, med katerimi je bilo 498 državljanov Afganistana.
106-letni Afganistanki Švedska zavrnila azil - grozi ji deportacija 106-letni Afganistanki, ki je na begu pred islamskimi skrajneži preživela nevarno pot do Evrope, pri čemer sta jo njen sin in vnuk nosila čez gore, puščave in gozdove, zdaj grozi deportacija iz ...
Bruselj: Madžarsko prošnjo bomo preučili, a ograj ne financiramo V Evropski komisiji so v odzivu na madžarsko prošnjo za evropska sredstva za ukrepe na meji za zaustavitev toka prebežnikov, ki vključujejo postavitev ograje, sporočili, da so jo pripravljeni hitro ...
Avstrija za podaljšanje nadzora na schengenskih mejah za nedoločen čas Avstrija bi zaradi še vedno aktualne begunske krize podaljšala nadzor na notranjih schengenskih mejah za nedoločen čas.
Trudeau po tiho prisiljen zapreti kanadska "odprta vrata vsem beguncem" Justin Trudeau bo moral, kot kaže, požreti svoje velikodušne besede, da je Kanada varen pristan za vse, ki jim v ZDA pod Donaldom Trumpom grozi deportacija.
Turški tihotapci prek Črnega morja v Romunijo prepeljali 68 prebežnikov Romunske oblasti so sporočile, da je njihovo obalo že drugič v tem tednu doseglo plovilo s prebežniki. 12. avgusta so tihotapci prepeljali 69 ljudi, tokrat pa 68, med njimi 23 otrok.
Zdravniki brez meja ustavili operacijo reševanja prebežnikov v Sredozemlju Nevladna organizacija Zdravniki brez meja je začasno ustavila akcijo iskanja in reševanja prebežnikov v Sredozemskem morju. Kot razlog so navedli grožnje libijske obalne straže.
Število nezakonitih prehodov meje se povečuje, največ je Afganistancev Število nezakonitih prehodov državne meje se je povečalo.
Avstrija dodatno poostrila nadzor na meji zaradi nezakonitih prehodov Avstrijski notranji minister Wolfgang Sobotka je ukazal dodatno poostritev nadzora na obmejnih območjih, da bi preprečili nezakonite migracije.
Tunizijski ribiči preprečili privez ladje z evropskimi skrajnimi desničarji Tunizijski ribiči so preprečili pristanek ladje C-Star z evropskimi skrajnimi desničarji, ki želijo ovirati prebežnike na njihovi poti iz Afrike v Evropo.
Italija: Policija zasegla ladjo nemških humanitarcev Italijanski policisti so začasno zasegli ladjo manjše nemške humanitarne skupine Jugend Rettet. Posadka je namreč osumljena gojenja neposrednih stikov s tihotapci prebežnikov.
Italijanske ladje se bodo v libijskih vodah bojevale proti tihotapcem ljudi Oba domova italijanskega parlamenta sta potrdila vojaško misijo pred obalo Libije, s katero se bodo borili proti tihotapcem ljudi.
Slovaška bo kljub nasprotovanju kvotam sprejela 60 prebežnikov Slovaška je izrazila pripravljenost za prostovoljni sprejem 60 prebežnikov, čeprav načeloma vztraja pri nasprotovanju kvotam za sprejem prebežnikov znotraj držav članic Evropske unije.
Večina nevladnih organizacij zavrnila kodeks ravnanja v Sredozemlju Več nevladnih organizacij na ponedeljkovem srečanju s predstavniki italijanske vlade ni podpisalo kodeksa ravnanja pri reševanju prebežnikov v Sredozemskem morju.
Slovenija sprejela skupino desetih prebežnikov iz Eritreje V Slovenijo je v sredo prispelo deset državljanov Eritreje, so sporočili z notranjega ministrstva.
Italija namerava v libijskih vodah prestrezati in nato tudi vračati prebežnike Italija namerava v libijskih vodah do avgusta namestiti več ladij, s katerimi bodo poskušali zajeziti tok prebežnikov.
Pravobranilec: Sodišče EU-ja naj zavrne madžarsko-slovaško tožbo glede begunskih kvot Generalni pravobranilec Sodišča EU-ja je podal mnenje, da bi moralo sodišče zavrniti tožbi, ki sta ju decembra 2015 vložili Slovaška in Madžarska, s katerima zahtevata odpravo kvot za porazdelitev ...
Avstrija za pomoč beguncem, ne pa ekonomskim migrantom Notranji ministri držav srednjega Sredozemlja so se sestali v Tuniziji, da bi okrepili sodelovanje v boju proti nedovoljenim migracijam in tihotapljenju ljudi.
Italijansko sodišče tihotapca prebežnikov obsodilo na osem let in pol zapora Sodišče v Palermu je tunizijskega državljana, ki je leta 2015 med Libijo in Sicilijo na ladji prevažal 750 prebežnikov, obsodilo na osem let in pol zapora zaradi tihotapljenja.
V Evropsko unijo v prvi polovici leta prispelo 68 odstotkov manj prebežnikov Število prebežnikov, ki so prispeli v EU, se je v prvi polovici letošnjega leta v primerjavi z enakim obdobjem lani zmanjšalo za 68 odstotkov.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Svet
link
Katalonija pred odvzemom avtonomije. Tajani: Kataloniji ne bo stal nihče ob strani.
233
19. oktober 2017 ob 16:02 Španska vlada bo v soboto sprožila 155. člen ustave, ki omogoča odvzem politične avtonomije Kataloniji, je v odgovor na današnje pismo predsednika katalonske regionalne vlade Carlesa Puigdemonta ...
Več novic ...
Kazalo