Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Slovenija Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir

V 77. letu starosti je umrla novinarka in publicistka Manca Košir, so potrdili v krogu njene družine. Poklanjajo se ji mnogi znani Slovenci, na ministrstvu za kulturo pa pravijo, da njeno slovo pomeni "velikansko izgubo za celotno slovensko kulturo".

49

MMCpodrobno Pogačarjev drzni načrt: Giro končati z rožnato majico, a vendar − svež

Tadej Pogačar že nekaj let velja za najboljšega kolesarja na svetu. V svoji zbirki ima že 70 zmag, nastopil je na večini najpomembnejših dirk, pred njim pa so nov izziv, nov prvenec in nova jasna želja − nastopiti na Dirki po Italiji in jo tudi osvojiti.

Gaza ZDA po incidentu z dostavo pomoči pozivajo obe strani, naj ne onemogočajo dostave

Palestinsko gibanje Hamas je sporočilo, da se bo njihova delegacija kmalu vrnila v Egipt k nadaljevanju pogajanj o prekinitvi ognja v Gazi. Na izraelski predlog za premirje se še niso odzvali, je pa vodja Hamasa Ismail Hanija dejal, da ga preučujejo.

69

Jadran Na hrvaškem polotoku Pelješac odkrita čelada bi lahko na novo napisala zgodovino Ilirov

Arheologi so na območju starodavnega grobišča na hrvaškem polotoku Pelješac odkrili grško-ilirsko čelado iz 5. ali 6. stoletja pr. n. št. Čelada bi lahko po mnenju strokovnjakov pričala o prisotnosti pomembne in močne kulture pred prihodom Rimljanov.

21

Evropska liga Leverkusen z odlično predstavo na rimskem Olimpicu na pragu finala

Nogometaši Bayerja iz Leverkusna so v letošnji sezoni še neporaženi v vseh tekmovanjih. Roma je bila na prvi polfinalni tekmi Evropske lige nemočna proti nemškim prvakom (0:2). V drugem polfinalu sta se Marseille in Atalanta razšla z remijem (1:1).

25

Novice

ZDA Policija uničila tabor in aretirala propalestinske protestnike na univerzi UCLA v Los Angelesu

Policija je uničila tabor in aretirala propalestinske protestnike, ki so od torka protestirali na univerzi UCLA v Los Angelesu. Med spopadom je bilo slišati na desetine glasnih eksplozij, ki so bile posledica eksplozivnih nabojev ali granat za omamljanje.

101

Zeleno zavajanje Med letalskimi družbami, okrcanimi zaradi zelenega zavajanja, Lufthansa, Air France, Norwegian ...

Med letalskimi družbami, ki jih je Evropska komisija okrcala zaradi potencialnega zelenega zavajanja, je več družb, ki spadajo pod okrilje nemške Lufthanse, pa tudi Air France in nizozemski letalski prevoznik KLM ter norveški Norwegian.

9

Vojna v Ukrajini Švica poslala uradna vabila na konferenco o miru v Ukrajini, med povabljenimi ni Rusije

V novem ruskem raketnem napadu na Odeso je bilo ranjenih najmanj 13 ljudi, je sporočil župan Genadij Truhanov. Švica je medtem sporočila, da je na konferenco o miru v Ukrajini povabila 160 delegacij, ni pa ruske, saj se ta ne namerava udeležiti dogodka.

440

Šport

Dirka po Italiji Pogačar ne čuti pritiska, ker je izrazit favorit Gira

Najboljši kolesar na svetu Tadej Pogačar komaj čaka, da se začne Dirka po Italiji, na kateri bo nastopil prvič. Je izrazit favorit, kar mu ne predstavlja bremena. Ob sebi ima namreč ekipo, v katero še kako verjame.

50

Po zmagi v LA-ju Dončić bolan in načet, a z najboljšo predstavo v seriji

Nekaj ur prej je Luka Dončić s hripavim glasom, med kašljanjem in smrkanjem pripovedoval, da bi zaradi težav s kolenom v rednem delu izpustil tekmo, a nato je ravno on poskrbel, da je Dallas znova prevzel vodstvo v obračunu z LA Clippersi.

88

Bundesliga Tudi Rangnick zavrnil ponudbo Bayerna, kandidatov za vroči stol pa počasi zmanjkuje

Priznani nemški trener Ralf Rangnick je zavrnil možnost, da bi v prihodnji sezoni vodil Bayern. Vodstvo Bavarcev se je znašlo v zelo neugodnem položaju, saj je to že četrti kandidat, ki se ni odločil za vroči stolček.

31

Četrtfinale DP-ja Šenčur v Tivoliju močnejši od Ilirije

Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur so na prvi četrtfinalni tekmi državnega prvenstva premagali Ilirijo v Hali Tivoli s 75:67.

3

Intervju Ališič: Če bi Senna preživel, Schumacher ne bi bil tako uspešen

Ni ga maral, njegova brezkompromisnost mu je šla na živce, bližje mu je bil Nigel Mansell. A ko ga je kot dolgoletni novinar formule ena začel spoznavati od blizu, je videl še druge odlike. Z Miranom Ališičem smo se pogovarjali o Ayrtonu Senni.

103
Oglasno sporočilo

Pridobite doživljenjsko licenco za Microsoft Office za samo 20 € na Keysoffu

Ne glede na to, s čim se ukvarjate, vam ravnanje z zaupnimi dokumenti, urejanje pomembne elektronske pošte in osredotočenost na delo lahko povzročajo težave.

Liga prvakov Kielu uspela velika vrnitev v zadnje četrt ure za preboj na zaključni turnir

Magdeburg, Aalborg, Kiel in Barcelona so udeleženci zaključnega turnirja Lige prvakov, ki bo 8. in 9. junija v Kölnu. Najbolj napeto je bilo v Kielu, kjer so gostitelji z 31:21 ugnali Montpellier, potem ko so v Franciji izgubili z devetimi goli razlike.

Več
Mobile

Kultura

Vizualna umetnost So dražbe umetniških del za Slovence sploh zanimive in zakaj jih je tako malo?

Na dražbi, na kateri so ponudili nedavno odkrito delo, pripisano Ivani Kobilca, kljub ponudbi, višji od izklicne cene, umetnine niso prodali. Ob tem se postavlja vprašanje, ali so dražbe umetnin za Slovence sploh zanimive in zakaj jih je tako malo.

14

Film S parlamentarno komisijo nad spolno nasilje in seksizem v francoski kinematografiji

"Čas je, da nehamo razgrinjati rdečo preprogo za tiste, ki zlorabljajo," je dejala poslanka francoske stranke Zelenih, ko je parlament odobril ustanovitev komisije za preiskavo spolnega nasilja in zlorab v kinematografiji in drugih kulturnih sektorjih.

2

Robniki Kompilacija digitaliziranih posnetkov slovenske eksperimentalne glasbe 70. in 80. let

Izšla je glasbena kompilacija Robniki, ki prinaša skoraj osem ur digitaliziranih posnetkov slovenske popularne in eksperimentalne glasbe iz obdobja od druge polovice 70. do poznih 80. let preteklega stoletja. Avtor projekta je Bratko Bibič.

1
Več

Zabava in slog

ÆMONA Raiven na Evroviziji v izstopajoči, ženstveni, drzni in sodobni kreaciji

Kreacije modne oblikovalke Anike Opare so namenjene ženskam, ki cenijo kakovostne in lokalno izdelane kose, in se želijo izražati skozi osebni slog. Med njimi je tudi Raiven, ki se bo evrovizijskemu občinstvu predstavila v kreaciji modne znamke ÆMONA.

20

Universal in TikTok našla skupen jezik Spor zglajen, na TikTok se vrača glasba največjih zvezdnikov

TikTok bo po zgladitvi spora z Universal Music Group glede glasbenih licenc na platformo vrnil milijone odstranjenih pesmi. To pomeni, da bodo uporabniki med nalaganjem posnetkov znova lahko uporabljali pesmi številnih najbolj znanih glasbenih izvajalcev.

1

Mufasa: Levji kralj Skupni film Beyonce in Blue Ivy: "Čudovito, da lahko mati in hči delata skupaj"

Oboževalci Disneyjeve klasike Levji kralj že nestrpno pričakujejo december, ko bo v kinodvoranah na sporedu film Mufasa: Levji kralj. Svoj glas bosta računalniško animiranemu filmu posodili Beyonce in njena hči Blue Ivy Carter.

5

Ture avanture Na Tenerifu se v boju proti čezmernemu turizmu obračajo na ameriške obiskovalce

Na Tenerifu se zaradi čezmernega števila turistov industrija počasi, a vztrajno obrača k luksuzni ponudbi, ki naj bi nadomestila množični turizem in tako omogočila trajnostno prihodnost. Ponudniki računajo predvsem na vse številčnejše ameriške turiste.

9

Retro Janez pri devetdesetih še vedno rad poprime za frizerske škarje

Verjetno najstarejši slovenski, zagotovo pa najstarejši jeseniški frizer Janez Novak s Koroške Bele, je svojemu poklicu zvest že 75 let, ki pri devetdesetih letih še vedno spretno vihti frizerske škarje.

4
Oglasno sporočilo

Novi VW Tiguan – SUV, ki ste si ga vedno želeli

Eleganten in dinamičen, predvsem pa impresiven. Z vseh strani. Zunaj in znotraj. Preverite, zakaj je novi Volkswagen Tiguan idealen avtomobil za številne voznike in sopotnike.

Avtomobilnost Škoda bo vztrajala pri motorju z notranjim zgorevanjem

Češki proizvajalec vozil Škoda, ki je del skupine Volkswagen, bo tudi po letu 2035 po izteku roka EU-ja, nadaljeval proizvodnjo avtomobilov z motorji z notranjim zgorevanjem, je dejal direktor znamke Klaus Zellmer.

35
Več

Uredniški izbor

Ob 1. maju "Pritiski na sindikalne zaupnike se navadno stopnjujejo po vzorcu – kot bi imeli delodajalci recept"

"Izmislijo si kršitev in človeka odpustijo. Tudi če pozneje na sodišču izgubijo, je cilj dosežen – znebili so se motečega dejavnika, ob tem pa poslali sporočilo drugim," obračunavanje s sindikalnimi zaupniki v nekaterih podjetjih opisuje Lidija Jerkič.

75

Intervju Romano Prodi: Evropa je dober kruh, samo do konca ga moramo speči

Skoraj 85-letni Romano Prodi velja za enega najpomembnejših italijanskih politikov zadnjih desetletij. Karizmatični bolonjski profesor, ki je leta 1995 postavil temelje italijanski levosredinski koaliciji, velja za čvrstega zagovornika združene Evrope.

35

Odzivi "Riera bi rekel, da moramo sanjati o velikih stvareh, da bi do njih tudi prišli"

Če je bil prvi naslov Celjanov pred štirimi leti nogometna romantika, kot se je izrazil eden od navijačev, je bil letošnji pričakovan in plod za slovenske razmere velikih vložkov. Po njem je zadišalo že lansko pomlad, potrdili so ga včeraj proti Olimpiji.

48

Dan upora proti okupatorju Vojna skozi otroške oči: Ko bi pa vedeli, kaj nas čaka, bi se še bolj bali

Po drugi svetovni vojni smo verjeli, da se takšne grozote ne bodo več ponovile, se strinjajo stanovalci Doma starejših Fužine, še zadnja generacija, ki je to vojno doživela in z njo izgubila brezskrbno otroštvo. A žal se strahote dogajajo tudi danes.

39
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

6

Mojca Širok Vsega je kriv Bruselj

Vsega je kriv Bruselj – to bi bil naslov podkasta, ki sva ga načrtovala z mojim dopisniškim kameradom Igorjem Juričem.

72

Slavko Jerič Zgodovinska prevlada Pogačarja in van der Poela

Kolesarstvo že dolgo ni bilo na tako visoki, razširjeni in specializirani ravni, kot je danes, ravno zato je tako težje razumeti, zakaj Mathieu van der Poel in Tadej Pogačar tako prevladujeta na spomenikih, se pravi najpomembnejših enodnevnih dirkah.

31

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Espe popoldne

Zadnje dni nas je pretresla novica, da ima eden najvidnejših in najvišjih sodnikov v državi – espe! Predsednica parlamenta, tudi sama sodnica, a brez espeja, se je tako razhudila, da je zahtevala, da sodnik odstopi.

3
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov