Hrana in pijača
()
Rižota
Rižota - preprosta, a okusna jed. Foto: freedigitalphotos.net

Dodaj v

Rižota z rukolo in penino

Penina in vino okusna tudi z rižoto
3. julij 2018 ob 10:05
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 4 žlice olja, pol manjše čebule, 2 skodelici riža, 3 dl penine ali suhega belega vina, 1 l vroče juhe, sol, poper, pest grobo narezane rukole, 1 žlica masla.

V kozici na olju prepražimo čebulo, da postekleni. Vsujemo riž in ga približno 2 minuti mešamo.

Prilijemo polovico penine ali vina in mešamo, dokler ga riž ne posrka. Prilijemo preostalo vino in še vedno mešamo, dokler se ne osuši. Nato dodamo vročo juho, dosolimo in popramo, premešamo, nato posodo pokrijemo. Rižoto dušimo nad šibkim ognjem okoli 25 minut. 5 minut pred koncem kuhanja primešamo rukolo in mešamo, da se rižota ne bi prismodila. Ko jo odstavimo, dodamo maslo in takoj postrežemo.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Nasvet
link
Srnin hrbet, ajdovi krapci z rožmarinovo skuto in glazirano korenje
7
23. februar 2018 ob 07:57 Sestavine za pripravo srninega hrbta in omake: 30 dag srninega hrbta, 8 dag slanine, sol in poper, olje, rožmarin, 2 dcl rdečega vina, žlica rozin, 1 čebula (manjša), strok česna, 10 dag masla, 2 ...
Več novic ...
Kazalo