Kuharski nasveti
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3,7 od 3 glasov Ocenite to novico!
Sir
Sir moramo najprej naribati. Foto: BoBo

Dodaj v

 

Panirani zrezki s sirom in mandlji

Svinjsko meso malo drugače
31. julij 2013 ob 14:40
MMC RTV SLO

Sestavine: 5 dag sira gavda, 10 dag mandljevih lističev, 4 svinjski zrezki (skupaj približno 80 dag), 4 žlice moke, 1 veliko jajce, 2 žlici masla, 2 žlici olja, sol, poper.

Sir naribamo in zmešamo z mandlji. Zrezke oplaknemo, osušimo ter začinimo s soljo in poprom.

Najprej jih povaljamo v moki, nato v razžvrkljanem jajcu in na koncu v mešanici sira in mandljev. Pečico ogrejemo na 180 st. C. V večji ponvi segrejemo olje in maslo. Zrezke počasi cvremo 3 minute na vsaki strani.

Ocvrte zrezke naložimo na nepregoren pladenj in jih za 15 minut postavimo v pečico.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam mesn ...
link
Telečji zvitki s kuhanim pršutom
1
16. april 2014 ob 08:09 Sestavine: 4 večji telečji zrezki, 4 rezine kuhanega pršuta, 4 lističi sira, vejica rožmarina, nekaj lističev žajblja, 1 dl suhega belega vina, 1 dl jušne osnove, 1 dl smetane za kuhanje, olivno ...
Več novic ...
Kuharski nasveti
link
Kremna juha s cvetačo in porom
19. april 2014 ob 08:44 Sestavine: 3 majhne cvetače, 3 pori, maslo, nekaj žlic kisle smetane, peteršilj, sol, poper. Cvetačo očistimo, razdelimo na cvetove in stresemo v kozico. Prilijemo malo vode in zavremo.
Več novic ...
Kazalo