Kuharski nasveti
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.7 od 3 glasov Ocenite to novico!
Sir
Sir moramo najprej naribati. Foto: BoBo

Dodaj v

Panirani zrezki s sirom in mandlji

Svinjsko meso malo drugače
31. julij 2013 ob 14:40
MMC RTV SLO

Sestavine: 5 dag sira gavda, 10 dag mandljevih lističev, 4 svinjski zrezki (skupaj približno 80 dag), 4 žlice moke, 1 veliko jajce, 2 žlici masla, 2 žlici olja, sol, poper.

Sir naribamo in zmešamo z mandlji. Zrezke oplaknemo, osušimo ter začinimo s soljo in poprom.

Najprej jih povaljamo v moki, nato v razžvrkljanem jajcu in na koncu v mešanici sira in mandljev. Pečico ogrejemo na 180 st. C. V večji ponvi segrejemo olje in maslo. Zrezke počasi cvremo 3 minute na vsaki strani.

Ocvrte zrezke naložimo na nepregoren pladenj in jih za 15 minut postavimo v pečico.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam mesn ...
link
Mesni lonec z jabolki
16. maj 2018 ob 09:11 Sestavine: 60 dag svinjine, 4 jabolka, 8 brinovih jagod, žlička koromačevih semen, 2 žlici moke, 6 lističev žajblja, 4 žlice masla, 4 dl jušne osnove, olivno olje, sol, poper.
Več novic ...
Kuharski nasveti
link
Jagode z ingverjem in vaniljo
22. junij 2018 ob 15:32 Sestavine: 60 dag jagod, 2 cm sveže ingverjeve korenike, strok vanilije, 2 dl belega vina, 2 žlici rjavega sladkorja, 2 dl smetane za stepanje. Ingverjevo koreniko ostrgamo in drobno nastrgamo.
Več novic ...
Kazalo