Ker gre za dobrodelno dražbo, cena tega tartufa ne ustreza tržni ceni, ki je letos približno 350 evrov za 100 gramov tega aromatičnega gomolja, priljubljenega v kulinariki.
Beli tartuf iz Albe v pokrajini Piemont je med poznavalci zelo iskan, sezona nabiranja pa je med 21. septembrom in 31. januarjem.
Letošnja bera je zaradi obilnega deževja v juliju in avgustu izredna, tako glede števila kot kakovosti tartufov, zato je njegova cena nekoliko nižja kot lani, je dejal vodja italijanskega nacionalnega centra za raziskovanje tartufov Antonio Degiacomi.
Lanska sezona je bila slaba zaradi suše, zato so bile tudi cene višje: za 100 gramov so morali kupci odšteti od 600 do 700 evrov. Letos je ta cena nižja, in sicer od 250 do 350 evrov za 100 gramov tega gomolja, običajen tartuf pa tehta približno 20 gramov.
V Albi dražbe tartufov prirejajo že 88 let in so del letnega sejma tartufov, ki poteka približno dva meseca.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje