Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Vojnović Zorman

Dostopno "Odkar sem se rodil, sem slep, tako živim in tako bom živel"

06.06.2024

Sedemletni Alexis Panić se je rodil z redko boleznijo, imenovano norrie, ki med drugim povzroča slepoto. Kljub temu da že od rojstva ne vidi, počne skoraj vse stvari, ki jih počnejo njegovi videči vrstniki.

Dostopno Dostopnost bančnih storitev za slepe in slabovidne

05.06.2024

Čez eno leto se po Zakonu o dostopnosti proizvodov in storitev za invalide izteče rok za prilagoditev dostopnosti bankomatov in potrošniških bančnih storitev. Koliko bank se že ukvarja s tem in s kakšnimi težavami se zaradi nedostopnosti soočajo invalidi?

Dostopno Deinstitucionalizacija – prepočasna, pomanjkljiva in neučinkovita

31.05.2024

Slovenija je med državami z najvišjo stopnjo institucionalizacije v Evropi. Po več desetletjih je čas, da država naredi korak proti deinstitucionalizaciji in skupnostni skrbi, je na posvetu v Novi Gorici poudaril varuh človekovih pravic.

Dostopno "Invalidski voziček ni najhujša stvar, ki se zgodi v življenju osebe z multiplo sklerozo"

27.05.2024

Darja Majce ozavešča, ruši tabuje, išče odgovore in deli svoje izkušnje o avtoimunski bolezni – multipli sklerozi. Je ustvarjalka bloga Izgubljena v vesolju, nedavno pa je začela pisati tudi svojo prvo knjigo.

Dostopno Kako dostopni so programi političnih strank, ki kandidirajo na evropskih volitvah?

22.05.2024

Vseh enajst političnih strank, ki kandidirajo na evropskih volitvah, smo vprašali, na kakšen način so poskrbeli, da do njihovih programov lahko dostopajo slepi in slabovidni, gluhe osebe, ki uporabljajo SZJ, in osebe s slabšimi bralnimi sposobnostmi.

Dostopno Kako izboljšati digitalno dostopnost ter dostopnost javnih zgradb in javnega prevoza?

17.05.2024

Digitalna dostopnost bo do leta 2025 za mnoge zasebne subjekte tudi zakonska obveza. Večina spletnih strani, mobilnih aplikacij in ostalih digitalnih vsebin pa še vedno ni dostopna za vse skupine prebivalstva.

Dostopno Spregledano duševno zdravje invalidov

14.05.2024

Zveza paraplegikov Slovenije se je priključila evropskemu projektu "Živeti pokončno – duševno zdravje mladih", ki ga vodi Zveza paraplegikov in tetraplegikov Srbije (SPIKS). V projekt je vključenih po 15 invalidov iz vsake države.

Dostopno "Mislil sem, da bo minilo"

13.05.2024

"Sprejmite bolezen, ker boste znova bolje shajali s svojo okolico, z ljudmi, ki jih imate radi, ki so vaši sopotniki na delovnem mestu, in spet bo bistveno bolje, kot je bilo."

Dostopno Zlorabe osebne asistence

25.04.2024

"To ni edini tak primer. Nadzor izvajajmo že od leta 2022 in odkrili smo marsikaj, zato je eden od ključnih ciljev prenove zakona, da izboljšamo nadzor nad sistemom osebne asistence," je povedal minister Luka Mesec.

Dostopno "Pes vodič mi je vrnil voljo do življenja"

24.04.2024

Nada Jazbec je 65-letna Radovljičanka, ki je pri 20 letih izgubila vid. "Življenje se mi je čez noč postavilo na glavo," mi je zaupala. Moč za naprej in nov smisel v življenju ji je dal Kolt, njen prvi pes vodič. Do danes pa jih je imela že osem.

Dostopno Igre, ki krepijo zdravje, samozavest in sodelovanje

18.04.2024

Na 30. bolnišničnih olimpijskih igrah, ki so namenjene bolnim in gibalno oviranim otrokom in mladostnikom, se je 49 otrok iz bolnišnične in matične OŠ Ledina pomerilo v treh disciplinah: igri za kolesa in vozičke, tobogan bowlingu in curlingu.

Dostopno "Nevrodegenerativne bolezni so novodobne pandemije"

11.04.2024

Dr. Zvezdan Pirtošek je ugleden nevrolog, predstojnik Katedre za nevrologijo na ljubljanski medicinski fakulteti in dolgoletni predstojnik Kliničnega oddelka za bolezni živčevja UKC-ja v Ljubljani.

Stran 1 od 21
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov