Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Vojnović Zorman

Dostopno Neodvisno življenje kot ključ do izhoda iz institucij

17.11.2023

"Če mlade ozavestimo in pri njih naredimo miselni preskok, ki ga bodo potem s svojim zgledom prenašali naprej, potem je to vsekakor populacija, na katero računamo, da bo nekaj spremenila na bolje."

Dostopno "Vsem, ki so mi rekli, da iz mene nič ne bo, želim dokazati, da so se zmotili"

10.11.2023

Šepet metulja je nova slovenska najstniška drama, ki z iskreno zgodbo o premagovanju ovir, ljubezni in vztrajanju v teh dneh navdušuje staro in mlado po kinodvoranah po vsej Sloveniji. V manj kot mesecu dni si je film ogledalo več kot 25 tisoč gledalcev.

Dostopno Nasilje nad invalidi

07.11.2023

Mateja Peterec je vodja programa Nasilje nad invalidi v društvu Vizija, ki gibalno oviranim osebam, žrtvam nasilja, omogoča varno zavetje, psihološko podporo in iskanje dolgoročnih rešitev.

Dostopno "Že pridobljenih pravic do osebne asistence ne bi smeli zmanjševati"

30.10.2023

Varuh človekovih pravic opozarja, da je Ministrstva za delo, družino socialne zadeve in enake možnosti zavrnilo nenavadno veliko število priporočil. Od 83 priporočil so jih zavrnili deset, kar je še enkrat toliko kot prejšnja leta.

Dostopno Glasba in avtizem: "Sistem poučevanja na javnih glasbenih šolah je preživet"

20.10.2023

"Namen glasbene šole bi moral biti, da otroke odpre glasbenemu ustvarjanju. Ker tega ni, veliko otrok po končani glasebni šoli nikoli več ne pogleda inštrumenta," sta prepričani sogovrnici, ki preučujeta vpliv glasbe na otroke z avtizmom.

Dostopno "Pogrešam več samoiniciativnosti pri slepih"

15.10.2023

Jožka Gregorca sem spoznala, ko sem se sredi julija s skupino slepih in slabovidnih odpravila na Storžič. Pri vzponu se je držal svojega spremljevalca Marjana Bogataja za nahrbtnik in hodil tako suvereno, da sem ga komaj dohitevala.

Dostopno Z umetnostjo do večje dostopnosti

18.10.2023

Finnegan Shannon je multidisciplinarna_ni umetnica_k nebinarnega spola (se ne identificira znotraj binarnega spolnega sistema ženska-moški) iz Združenih držav Amerike, ki se v svojem delu osredotoča na kulturo oviranosti.

Dostopno Kako omogočiti digitalno vključenost vseh?

12.10.2023

Na konferenci DIGIN 2023 so strokovnjaki s področja digitalnih tehnologij predstavili nove načine uporabe podpornih tehnologij za vključevanje oseb z različnimi oblikami oviranosti.

Dostopno Kako je živeti izven ustanove?

02.10.2023

Andreja Golob se je 1. marca letos iz Sončkove stanovanjske enote, kjer je 18 let živela z dvanajstimi drugimi stanovalci, preselila v trosobno stanovanje v sosesko Celovški dvori v Ljubljani. Po pol leta samostojnega življenja smo jo zopet obiskali.

Dostopno "Država ne naredi ničesar, da bi podprla nova delovna mesta za invalide"

29.09.2023

26. in 27. septembra so v Portorožu potekali izobraževalni dnevi poklicne in zaposlitvene rehabilitacije, na katerih so predstavili različne izkušnje s pomenom izobraževanja pri uspešnem zaposlovanju invalidov.

Članki "Zelo sem vesela, da imam pri pouku ves čas tolmača"

23.09.2023

Ob mednarodnem dnevu znakovnega jezika, ki zaokrožuje teden gluhih in naglušnih, smo se o pomenu znakovnega jezika za učence in tolmače pogovarjali z gimnazijko Klaro Pavšič in njeno tolmačko Natalijo Rot.

Dostopno Želimo, da vsi zaplešejo in začnemo revolucijo!

22.09.2023

5a Punkada je navdihujoča portugalska blues rock skupina, katere člani so kljub cerebralni paralizi in drugim motnjam sledili svojim sanjam. V skoraj treh desetletjih so nanizali več kot 300 koncertov, tudi z zasedbo Coldplay pred 50.000 ljudmi.

Stran 1 od 18
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov