Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Vojnović Zorman

Koda Pečene ličinke in ocvrte kobilice kmalu tudi na naših krožnikih

02.11.2021

Pri Združenih narodih napovedujejo, da bi leta 2050 na Zemlji utegnilo živeti že deset milijard ljudi. Eden od ključnih izzivov prihodnosti bo, kako nahraniti človeštvo, obenem pa omiliti posledice intenzivne pridelave hrane na okolje. So rešitev insekti?

Koda Skoraj pol milijona kurilnih naprav lani ni bilo pregledanih

12.10.2021

Inšpektorji za okolje ugotavljajo, da je iz podatkov v uradnih evidencah za lani razvidno, da dimnikarske storitve niso bile opravljene na vsaj 60 % malih kurilnih naprav. Za nadzor in sankcioniranje kršiteljev so pristojni le štirje inšpektorji.

Koda Do leta 2025 manj sladkorja v brezalkoholnih pijačah

05.10.2021

V Sloveniji je pretežkih več kot polovica odraslih ter okoli petina otrok in mladostnikov. Zato je zaveza devetih proizvajalcev brezalkoholnih pijač, da do konca leta 2025 zmanjšajo vsebnost sladkorja v brezalkoholnih pijačah za pet odstotkov, dobrodošla.

Koda Zaživelo bo e-gradbeno dovoljenje. Kakšen bo postopek?

28.09.2021

Med 40 ukrepi za digitalizacijo države so že vpeljali informatvni izračun prejemkov družinske politike, do konca leta naj bi dobili e-vinjeto in e-gradbeno dovoljenje, v prvi polovici naslednjega leta pa naj bi zaživela digitalna identiteta.

Koda Samozaposlenim za čas v karanteni nadomestilo ne pripada

21.09.2021

Veliko je nejasnosti v zvezi s karantenskimi odločbami. Kdo mora v karanteno, če zboli eden od članov istega gospodinjstva, in kolikšno nadomestilu mu pripada, če sploh? Zakaj cepljeni učenci ob morebitnem rizičnem stiku ne hodijo v šolo?

Koda Rekordno visoke cene energentov bomo kmalu občutili tudi potrošniki

14.09.2021

Ogrevalna sezona je tik pred vrati in bo nekaterim odjemalcem, ki so priklopljeni na daljinske toplotne sisteme ali sisteme oskrbe z zemeljskim plinom, prinesla dražje položnice. Razlog: cene zemeljskega plina in nafte so se dvignile za dobrih 200 %.

Koda Rezultati izrednega nadzora: etilenoksid v vegetarijanski pečenici

07.09.2021

Med 58 vzorci, ki jih je uprava za varno hrano odvzela v okviru poostrenega nadzora v začetku avgusta, so samo v enem našli rakotvorni etilenoksid: v vegetarijanski pečenici blagovne znamke Just Veg.

Koda O samomoru razmišlja polovica več mladih kot pred epidemijo

22.06.2021

Anksioznost, apatija, jeza, motnje hranjenja, poskusi samomora. Duševne stiske mladostnikov so se med epidemijo koronavirusne bolezni 19 močno poglobile. Stroka opozarja, da za to epidemijo žal nimamo cepiva.

Koda V katerem primeru bo otroški dodatek izplačan v naravi?

15.06.2021

Danes se izteka javna razprava o spremembah zakonodaje na področju trga dela, socialne in družinske politike. Štiridelni zakonski sveženj prinaša številne novosti na področju otroških in varstvenih dodatkov in uveljavljanja pravic brezposelnih oseb.

Koda Kako najhitreje do digitalnega potrdila

08.06.2021

Epidemija je spremenila način urejanja upravnih zadev, saj je za obisk upravnih enot potrebna vnaprejšnja prijava, ki pa je predvsem v Ljubljani precej otežena. Telefoni zvonijo v prazno, na odgovore na elektronska sporočila se čaka tudi več tednov.

Koda Neprofitne najemnine bodo višje za 30 odstotkov

01.06.2021

Cilj novele stanovanjskega zakona je zagotoviti, da bodo stanovanja bolj dostopna mladim, starejšim in drugim ranljivim skupinam, ter povečati število javnih najemnih stanovanj. Z javno najemniško službo želijo spodbuditi uporabo praznih stanovanj.

Koda Odpovedan dopust: agencija vam mora denar vrniti do 31. maja

25.05.2021

Turistične agencije morajo strankam, ki niso sprejele vrednotnic, do 31. maja vrniti denar za potovanja, odpovedana zaradi epidemije covida 19. Vsega skupaj naj bi ga bilo za okoli 18 milijonov evrov.

Stran 11 od 20
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov