Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Vojnović Zorman

Poglobljeno Rekli so mu, da ne bo nikoli več hodil, danes teče maratone

18.11.2022

Tim Marovt je bil pred osmimi leti popolnoma zdrav fant. Že takrat perspektiven alpski smučar se je pri 12 letih z družino odpravil na potovanje v Združene države Amerike. Vrnil se je na invalidskem vozičku in diagnozo, da ne bo nikdar več hodil.

Dostopno Še en korak k deinstitucionalizaciji

16.11.2022

"S preselitvijo najinega otroka na Bučko bova vedela, da je zanj poskrbljeno. Med svojimi vrstniki bo in z osebami, ki mu bodo v pomoč pri večji samostojnosti. Tudi za naju se bo življenje spremenilo, več bova imela časa zase, ki ga do sedaj ni bilo."

Dostopno 13. državne igre MATP – športne igre za osebe s posebnimi potrebami

12.11.2022

Igre MATP omogočajo, da se športnih aktivnosti udeležijo tudi osebe, ki zaradi težkih motenj v duševnem razvoju ne morejo sodelovati pri športnih programih, ki zahtevajo razumevanje navodil in pravil ter pri športnem udejstvovanju potrebujejo pomoč.

Dostopno Čez tri leta morajo biti vse stavbe v javni rabi dostopne invalidom

07.11.2022

"Nimamo podatka o tem, koliko stavb v javni rabi je nedostopnih, lastniki javnih objektov in arhitekti v Sloveniji pa še vedno precej slabo poznajo zakonodajo o univerzalni graditvi," opozarjajo na UIRS-u.

Dostopno 27. oktober – svetovni dan delovne terapije

27.10.2022

Delovni terapevti si želijo, da postane delovna terapija in njena obravnava dostopna vsem vključenim v zdravstveni sistem in v sistem socialnega varstva. Menijo, da so kot poklicna skupina prepogosto prezrti in nedostopni tistim, ki bi jih potrebovali.

Poglobljeno "Naša družba še ni zrela za sistem inkluzije"

27.10.2022

Večina slepih in slabovidnih otrok je vključenih v redne vrtce in šole. Čeprav je v izobraževanju inkluzija na visoki ravni, ravnateljica Centra IRIS opozarja: "Ko govorimo o zaposlovanju in socialnem vključevanju v družbo, bo treba storiti še veliko."

Dostopno Le četrtina srednjih šol dostopna gibalno oviranim

24.10.2022

Poročilo o dostopnosti srednjih šol za gibalno ovirane je Zagovornik načela enakosti predstavil na skupni seji komisij za socialno varstvo, delo, zdravstvo in invalide ter kulturo, znanost šolstvo in šport v Državnem svetu.

Poglobljeno Evropski dan gluhoslepih: ''S skupnimi močmi zmoremo več''

21.10.2022

Evropski dan gluhoslepih od leta 2018 zaznamujemo 22. oktobra. Pobudo zanj je dala Evropska zveze gluhoslepih (EDbU), ki si že vrsto let prizadeva za popolno socialno vključenost ljudi z gluhoslepoto v vseh evropskih državah.

Poglobljeno "Vsem gluhim je treba zagotoviti pravico do izobraževanja v slovenskem znakovnem jeziku"

21.10.2022

V Posebnem poročilu o položaju gluhih v izobraževalnem sistemu Zagovornik načela enakosti med drugim ugotavlja, da je za gluhe, ki za sporazumevanje uporabljajo slovenski znakovni jezik, učni proces neustrezen.

Dostopno Invalidko povabili na dogodek, na katerega ji niso omogočili dostopa

18.10.2022

Inštitut za študije prekariata in Ekonomska fakulteta (EF) sta na okroglo mizo o draginji povabila Ajdo Cimperman. Dva dni pred dogodkom so jo obvestili, da ne more sodelovati, ker predavalnica na EF nima dostopa za električni invalidski voziček.

Poglobljeno "Država mora NSIOS slišati in upoštevati"

17.10.2022

Mateja Toman je nova predsednica Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenije (NSIOS). Ta krovna organizacija v Sloveniji združuje 25 invalidskih organizacij, ki delujejo na državni ravni in v katerih je prek 98 odstotkov vseh invalidov pri nas.

Poglobljeno "Še vedno si prizadevamo, da bi lahko slepi in slabovidni na volišču volili sami"

13.10.2022

Ob svetovnem dnevu vida smo se o izzivih Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije pogovarjali s predsednikom Matejem Žnuderlom.

Stran 9 od 20
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov