Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Taja Islamovič

Glasba Andraž Hribar: Prilagajanje in ugajanje trendom je zelo nevarno početje

09.10.2020

Dovolil si je biti neobremenjen in odprt. Tako je izvir ohranil čist. Jasno je, da se je v dveh desetletjih Hribarjevega ustvarjanja marsikaj spremenilo, vendar to mu ni toliko pomembno, saj je iskal nekaj čisto tretjega. Svoj zvok, sebe in glasbenike.

Nove note Jakob Kobal: Ne moremo trditi, da se od glasbe v Sloveniji ne da živeti

05.08.2020

Ravno prava mera melanholičnosti, ki jo pričarata Jakobov glas in kitara, ob boku prekritega optimizma. Lansko pomlad je izdal prvenec Cloudless, nato pa ga je odneslo v bolj divje vode. Ne pankerske, čeprav je to nekdaj bil in po svoje še vedno je.

Kultni album Pankrtov "Po Dolgcajtu Slovenija ni bila in ni več mogla biti ista"

11.06.2020

"Dolgcajt Pankrtov je eden od tistih albumov, ne le rock, ampak artpop izdelkov nasploh, ki vam po prvem poslušanju spremenijo life!" Minilo je štirideset let, skladbe, ki jih z lahkoto aktualiziramo, pa so zazvenele še na posebni vinilni izdaji.

Drive-in koncert "Naj se danes sliši čez vso Ljubljano, podrli bomo vse tabuje."

31.05.2020

Aplavz je zamenjalo hupanje, namesto telefonskih svetilk so zasvetile avtomobilske utripalke, a že po nekaj trenutkih so skozi okna pogledali navdušeni obrazi. Dober približek pravega koncerta, predvsem pa dokaz, da so ljudje željni prireditev.

Nove note Anomalo: Glasba, dobra ali slaba, brez pravega promotorja ostane vsaka neznana

08.05.2020

V slogu nanizanke Na kraju zločina, sploh ko zaslišimo uverturo v skladbo Utrip. Akcija, ki takoj vzbudi zanimanje, doživi svoj začetni udarec in nadaljuje v slogu, ki "riše nasmeh na obraz". To so Anomalo – trojec synthpopa, ki se ne želi omejevati.

Glasba Češka glasbena scena: invazija tehna in poletje, polno festivalov

28.02.2020

Tehnoglasba danes znova postaja vse bolj priljubljena, tudi na Češkem, kjer se na splošno glasbeni festivali razvijajo v ene največjih v Evropi. Priložnosti je veliko, njihova scena pa odprta za izvajalce vseh žanrov.

Nov Guinnessov rekord 62-letnik v "planku" zdržal več kot osem ur

26.02.2020

Nekdanji marinec George Hood je postavil nov rekord v položaju, ki mu po slovensko rečemo deska, a pogosteje uporabljamo izraz "plank". 62-letni Američan je zdržal kar 8 ur, 15 minut in 15 sekund.

Evrovizija Odzivi po Emi: Končno smo dočakali nove obraze

23.02.2020

Tudi letos so bili občutki po oddaji, ki je bojda ne gleda nihče, a bomo o njej razglabljali še do konca februarja, mešani. Ob kopici novih obrazov je bilo težko napovedati zmagovalca, vendar novitete Slovencem očitno niso blizu.

Evrovizija Ana Soklič: "Na oder želim vedno stopiti gola in bosa"

23.02.2020

Karizmatična Ana Soklič je nase opozorila leta 2012 v televizijskem šovu X Faktor. Kariero je bolj kot na domačih odrih nadaljevala v tujini, kamor se kot zmagovalka Eme znova odpravlja. "V skladbi Voda sem poskusila pustiti delček sebe," je dejala.

Glasba Čao Portorož: "Damo to, kar znamo. To, kar razumemo."

06.02.2020

Zvita ljubljanska zasedba z obalnim imenom predstavlja tretji album - Pop. Koliko so dejansko pop? “Bolj malo. Ali pa veliko,” pravijo člani skupine Čao Portorož. Ostali so zvesti prvobitnemu izrazu skupine in puščajo, da namesto njih govori glasba.

Glasba AKA Neomi: Načrt je, da do naslednjega albuma ne mine osem let

13.01.2020

Ljubljanski bend, ki je pred leti prevetril slovenski pop, nato za nekaj časa poniknil in se vrnil z novo zvočno podobo in zasedbo. Neomi so še vedno Neomi, pravzaprav AKA Neomi, a to sploh ni tako pomembno - ostajajo pristni in delajo dobro glasbo.

Glasbeni pregled leta Domača glasba, ki je zaznamovala leto 2019

02.01.2020

Preteklo leto je bilo na slovenskem glasbenem področju pestro. Poleg odmevnih vrnitev nam je postreglo s kopico dobrih koncertov, ustvarjalno svežino in naborom pesmi, ki jih bomo vrteli še tja v naslednje desetletje.

Stran 1 od 2
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov